Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Câţi bani primesc FCSB, U Craiova, Rapid şi CFR pentru jucătorii daţi la naţională: “Poţi lua 1 milion de euro!”

La FANATIK SUPERLIGA s-au făcut calculele cu banii pe care îi primesc FCSB, U Craiova, Rapid şi CFR pentru jucătorii daţi la naţională. Suma poate ajunge la 1 milion de euro.
21.11.2023 | 11:50
Cati bani primesc FCSB U Craiova Rapid si CFR pentru jucatorii dati la nationala Poti lua 1 milion de euro
La FANATIK SUPERLIGA s-au făcut calculele cu banii pe care îi primesc FCSB, U Craiova, Rapid şi CFR pentru jucătorii daţi la naţională. Suma poate ajunge la 1 milion de euro.
ADVERTISEMENT

Cluburile din SuperLiga care dau jucătorii la națională în perioada campionatelor europene sau mondiale, pot primi sume impresionante de bani care ajung și până la 1 milion de euro. La FANATIK s-au făcut calculele cu banii pe care îi primesc FCSB, Universitatea Craiova, Rapid şi CFR Cluj.

Câţi bani primesc FCSB, U Craiova, Rapid şi CFR pentru jucătorii daţi la naţională

În cadrul discuțiilor despre echipa României s-a ajuns și subiectul sumelor de bani pe care le primesc FCSB, Universitatea Craiova, Rapid și CFR Cluj pentru jucătorii dați la națională. Astfel, la FANATIK SUPERLIGA s-au făcut calculele, iar suma poate ajunge și la 1 milion de euro.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici l-a întrebat pe oficialul de la FRF, Andrei Vochin dacă din bugetul de 9.4 milioane de euro, pe care îi primește echipa națională, vor primi și cluburile din SuperLiga o parte. Totodată, moderatorul emisiunii a vrut să afle și suma.

“Cluburile iau bani de la UEFA. Era ceva pe zi de cantonament sau zi de convocare, nu știu exact și nu am de ce să ascund. Cred că era mai mult de 1000 de euro”, a răspuns Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT

În continuarea discuției, Horia Ivanovici primește un mesaj de la colaboratorul emisiunii, Vivi Răchită. Analistul i-a trimis o știre de pe News.ro, în care este dezvăluită suma pe care au primit-o cluburile în contextul jucătorilor dați la echipele naționale ce au jucat la Cupa Mondială din Qatar.

“Mi-a trimis Răchită o știre de pe News.ro, o agenție de știri cu un site foarte bun, vi-l recomand. Asta a fost în Qatar și zice că ‘Fiecare echipă va primi suma de 10.280 de euro pe zi, pentru fiecare jucător în parte care este pus la dispoziție echipelor naționale calificate’.

ADVERTISEMENT

Asta a fost la mondiale, fiind Euro acum, suma poate e mai mică, pentru că acolo sunt alți bani. Să zicem că ai 10 jucători de la echipa ta, iei 100.000 de euro pe zi. Se pune cu o zi sau două înainte să înceapă turneul. Dar hai să zicem că ai 5 jucători și vin 50.000 de euro pe zi. Dacă stau acolo 20 de zile e 1 milion de euro. Ce, nu sunt buni pentru un club din România?”, a spus Horia Ivanovici, la FANATIK SUPERLIGA.

“Toată lumea va vrea să câștige acest campionat”

Moderatorul emisiunii este de părere că după calificarea echipei naționale a României la Euro 2024, toate cluburile se vor lupta din greu în campionat și vor oferi mai spectacol: “Eu sunt așa fericit de calificarea asta. Doar mă gândesc și vă promit oameni buni. Deci, ce emisiuni o să avem pe SuperLigă, deci va fi măcel. Toată lumea va vrea să câștige acest campionat în anul de Euro, toți patronii.

ADVERTISEMENT

Și toți vor vrea să dea cât mai mulți jucători și să fie reflectoarele pe ei le Euro. Spectacol vom face, vă spun. Până în mai, când se termină campionatul și după aia și la Euro, va fi spectacol. O să fie o efuziune cum nu a mai fost campionatul după calificarea aceasta. Totul s-a potențat”.

“Am trăit lucrurile astea. Știu ce însemna viața de publicitate când o echipă era calificată la un turneu final. Știu ce înseamnă așteptarea jurnalistică. Uite, cum stai acum ca jurnalist. Te gândești în ce urnă valorică o să fim la tragerea la sorți. Cum va fi tragerea la sorți, cum va fi programul. Emoția”, a mai spus Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

Mesaj emoționant pentru suporterii echipei naționale

La FANATIK SUPERLIGA, Horia Ivanovici a avut un mesaj emoționant pentru toți suporterii echipei naționale: “Noi, jurnaliștii, suntem niște norocoși și niște răsfățați ai sorții. Eu mă bucur pentru români, pentru voi oameni buni. Că o să aveți emoția aceea. Aveți și voi o bucurie în traiul acesta amărât și vai de capul lui, că nu e ușor să trăiești cu 3000-4000 de lei.

Cine zice asta nu știe ce înseamnă să trăiești și să te uiți la bănuți în fiecare zi sau de la salariu. De pensii nici nu vreau să mai vorbesc. Poate Ciolacu o să ajute și mai mult sportul românesc, după ce a mărit și pensiile și am văzut că a dat și un mesaj pentru echipa națională.

Deci, eu mă bucur pentru oamenii care se uită la televizor. Astea sunt rarele bucurii pentru care nu trebuie să plătești. Sunt rarele bucurii ale românului simplu în care el se simte egal cu toți. De ce? Pentru că bucuria asta nu se poate cumpăra.

E a acestor oameni care se uită la noi, care merg la stadion și cumpără bilet, oameni pe care îi iubim. Fără fani, fără urmăritori nu existăm. Bucuria lor și a copiilor lor, entuziasmul. Acest lucru îți face ziua mai frumoasă. Asta face o echipă națională, aduce bucurie”.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Banii pe care îi primesc cluburile pentru jucătorii de la națională

ADVERTISEMENT