Life

Câți bani trebuie să plătești ca să-ți petreci Crăciunul sau Revelionul pe litoral. Multe hoteluri au pregătit pachete pentru turiști

Câți bani trebuie să plătești pentru a petrece Crăciunul sau Revelionul pe litoral. Mai multe hoteluri vor fi deschise și au pregătit oferte.
16.12.2023 | 22:25
Cati bani trebuie sa platesti ca sati petreci Craciunul sau Revelionul pe litoral Multe hoteluri au pregatit pachete pentru turisti
Cât te costă dacă vrei să-ți petreci Crăciunul sau Revelionul pe litoral. Sursa foto: Pixabay, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iată câți bani trebuie să scoți din buzunar ca să-ți petreci Crăciunul sau Revelionul în stațiunile de pe litoral. Mai multe hoteluri vor fi deschise și au pregătit diverse oferte pentru turiști.

Câți bani trebuie să dai ca să-ți petreci Crăciunului sau de Revelionul pe litoral

Mulți români optează pentru destinații montane pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă, în România sau peste hotare. Există numeroase pachete de sărbători, care ajung să fie achiziționate cu mult timp înainte.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, sunt și români care preferă să meargă într-o stațiune de pe litoral de Crăciun sau de Revelion. Deși hotelurile și pensiunile sunt deschise mai mult în sezonul estival, de sărbători sunt disponibile multe unități de cazare.

Multe stațiuni de la malul mării sunt mult mai libere și mai liniștite în această perioadă. Sunt organizate petreceri și cine festive de sărbători, iar pachetele îi atrag pe turiști.

ADVERTISEMENT

Cu cât sunt mai multe servicii, cu atât prețurile vor fi mai mari. De exemplu, la un hotel de patru stele din Mamaia, trebuie să scoți din buzunar 1.600 de lei pentru o singură noapte.

Unele locații nu mai au nimic disponibil pentru Anul Nou, ci doar de Crăciun. Pachetele pentru turiști au sejururi de patru nopți de cazare, care includ mese festive, muzică live și zona de SPA.

ADVERTISEMENT

“Pachetele au sejururi de 4 nopți de cazare cu mese open buffet, masa tradițională de Anul Nou, cu petrecerea de Anul Nou, muzică live și bineînțeles în zona de spa. Nu mai avem de Revelion, dar avem de Craciun”, a explicat Mihaela Clima, șef recepție, potrivit Știrile Pro TV.

La un hotel de 4 stele, toate pachetele de Crăciun au fost rezervate, în timp ce pentru Revelion mai sunt disponibile și pornesc de la peste 2.000 de lei de persoană.

ADVERTISEMENT

“Pachetele pornesc de la 2.195 lei de persoană pentru camera dublă. Colegii au pregătit pensiune completă, iar pentru cina pentru noaptea dintre ani o să fie un meniu special cu preparate din bucătăria internațională, o să fie și ceva preparate tradiționale. Este inclus și brunch-ul de pe 1 ianuarie”, a spus Franciska Muscalu, șef recepție.

Cât trebuie să plătești pentru un Revelion la un restaurant din Constanța

Turiștii mai au opțiunea de a merge la o cină festivă în afara hotelului. Un restaurant din Constanța organizează o petrecere mare în seara de Revelion, iar rezervările au început din octombrie. Prețurile sunt cuprinse între 400 și 800 de lei de persoană.

“Facem două Revelioane, cam 800 de persoane. Avem muzică live pentru toate gusturile, belly dance, muzică grecească, dansuri grecești, foarte multe surprize o să fie. Va fi un Revelion în forță”, a spus, pentru sursa citată, administratorul restaurantului.

Cei care optează pentru un Revelion pe litoral trebuie să știe că vremea va fi destul de caldă în acea perioadă. Meteorologii au anunțat că vor fi 13 grade pe litoral, la final de an.

ADVERTISEMENT