News

Câți elevi s-au vaccinat până acum. Sorin Cîmpeanu: „Este nevoie de acțiuni de informare”

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit câți elevi s-au vaccinat până în prezent. El a precizat că este nevoie de acțiuni de informare
30.08.2021 | 15:11
Cati elevi sau vaccinat pana acum Sorin Cimpeanu Este nevoie de actiuni de informare
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a spus anunțat că până acum 5% dintre elevii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani s-au imunizat. Procentul minorilor vaccinați din categoria de vârstă 16-19 ani ajunge la 20%.

Sorin Cîmpeanu a explicat că, pentru a crește rata de imunizare în școli, este nevoie de acțiuni de informare. El a precizat că acestea au fost deja demarate.

ADVERTISEMENT

Câți elevi s-au vaccinat până acum. Sorin Cîmpeanu: „Este nevoie de acțiuni de informare”

Luni, într-o conferință de presă, Sorin Cîmpeanu a spus câți elevi s-au vaccinat până în prezent: „este vorba de 34.709  elevi din categoria de vârstă 12 – 15 ani, reprezentând aproape 5%, un progres important faţă de ultima raportare de 5.000 de elevi cu vârsta între 12 și 15 ani”.

„Pentru cei cu vârsta între 16 şi 19 ani avem 153.000 de vaccinaţi astăzi, un progres de trei mii faţă de ultima raportare. Peste 20%”, a adăugat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a explicat că procentele sunt peste media națională, dar că aceasta nu este prea ridicată. El a transmis că este nevoie de o adevărată campanie de vaccinare în unitățile de învățământ: „și 5%, şi 20% înseamnă peste media naţională, care nu este prea sus”.

„E nevoie de un efort comun, este nevoie de acţiuni de informare care au demarat deja, există în fiecare şcoală o persoană desemnată pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi pentru a putea răspunde părinţilor la orice fel de întrebări despre vaccinare”, a adăugat

ADVERTISEMENT

Recent, ministrul Educației a precizat că le-a cerut și profesorilor să spună dacă s-au vaccinat sau nu. El a anunțat că ultimele date arătau că 60% din personalul din învățământ s-a imunizat.

Sorin Cîmpeanu, despre numărul de persoane vaccinate din instituțiile de învățământ

Ministrul Educației a anunțat că 185.000 dintr-un total de 300.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt imunizați împotriva SARS – CoV – 2. El a explicat că este cea mai numeroasă categorie profesională vaccinată, fiind mai mulți decât cei din sistemul sanitar.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a explicat că va mai fi prezentată o statistică, înainte de începerea anului școlar. Demnitarul a spus că a transmis o solicitare în acest sens.

Autoritățile au anunțat că, la începutul anului școlar vor demara mai multe programe pentru informarea părinților cu privire la vaccinare. În școli vor merge echipe mobile de vaccinare, iar în universități vor fi instalate centre.

Părinții vor primi un formular. Acesta trebuie completat cu opțiunea dorită, fie că sunt de acord cu imunizarea copiilor, fie că se opun sau nu sunt hotărâți.

ADVERTISEMENT