News

Câţi oameni au fugit din izolare şi carantină în timpul pandemiei de coronavirus! Poliţia a întocmit 538 de dosare penale. Grafic

07.05.2020 | 12:32
Cati oameni au fugit din izolare si carantina in timpul pandemiei de coronavirus Politia a intocmit 538 de dosare penale Grafic
ADVERTISEMENT

De la finalul lunii martie şi până în prezent nu a existat nicio zi în care cineva să nu fi fugit din izolare sau din carantina instituţionalizată. În fiecare zi autorităţile au dat mii de amenzi şi au întocmit dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Câţi oameni au fugit din izolare şi carantină în timpul pandemiei de coronavirus!

În total, în timpul pandemiei de coronavirus din ţara noastră, 1265 de persoane au fugit din autoizolare şi 191 de persoane au fugit din carantină.

ADVERTISEMENT

La raportarea oficială de pe 6 mai, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că pe teritoriul României erau 13.545 de persoane în carantină instituţionalizată, iar 20.634 de oameni se aflau în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Câţi români au fugit din izolare şi carantină
Câţi români au fugit din izolare şi carantină. Sursa: Graphs.ro

În total au fost întocmite 538 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, iar numai în ultimele 24 de ore poliţiştii au aplicat amenzi pentru 3592 de persoane care nu au respectat restricţiile.

ADVERTISEMENT
dosare penale pentru combaterea zădărnicirii bolilor
Dosare penale întocmite de Poliţie. Sursa. Graphs.ro

70 de zile de la primul caz confirmat de coronavirus

Pe platforma Graphs.ro pot fi vizualizate în mod interactiv o serie de grafice referitoare la datele despre cei fugiţi din autoizolare, cei fugiţi din carantină, dar şi amenzile aplicate de autorităţi.

Au trecut 70 de zile de la primul caz confirmat de coronavirus în România. Pe data de 26 februarie, un tânăr din Gorj a fost depistat pozitiv cu COVID-19 după ce a intrat în contact cu un cetăţean italian care avea boala.

ADVERTISEMENT
Amenzile zilnice pentru nerespectarea restricţiilor. Sursa: graphs.ro
Amenzile zilnice pentru nerespectarea restricţiilor. Sursa: graphs.ro

“De săptămâna viitoare ar trebui să putem observa scăderea numărului de cazuri”

Primele decese din ţara noastră au fost înregistrate pe data de 22 martie când doi oameni şi-au pierdut viaţa. Până în acest moment s-au raportat 876 de victime ale noului coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 11.297 de teste, iar 270 dintre cei testaţi au fost depistaţi pozitiv cu virusul COVID-19. Cifra este în uşoară scădere faţă de media ultimei săptămâni, de peste 300 de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

“Suntem într-o perioadă în care avem o aplatizare a numărului de cazuri, în care numărul a rămas relativ constant. Ne așteptăm ca la sfârșitul săptămânii să putem observa efectele zilelor 1, 2 și 3 mai, iar de săptămâna viitoare să putem observa scăderea numărului de cazuri.

Dacă se întâmplă acest lucru, atunci suntem în grafic cu această relaxare. După cum știți, pe 14 expiră și prelungirea decretului prezidențial. După cum a anunțat și Președintele Iohannis, de pe 15 vom intra într-o stare de alertă. Starea de alertă ne permite să putem repune niște restricții dacă lucrurile nu merg așa cum trebuie”, a spus Nelu Tătaru la radio RFI.

 

ADVERTISEMENT
Tags: