News
notix pixel id

Câți români au venit în țară de Paște, în ultimele două zile

20.04.2020 | 15:07
Câți români au venit în țară de Paște, în ultimele două zile
Câți români au venit în țară de Paște, în ultimele două zile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Câți români au venit în țară de Paște?, iată o întrebare la care autoritățile așteptau un răspuns îngrijorător. Din fericire, conaționalii noștri au conștientizat gravitatea situației și mulți au preferat să stea departe de cei dragi.

Câți români au venit în țară de Paște, în ultimele două zile

Românii din Diaspora par că au înțeles mesajul autorităților din ultima perioadă și au ales, într-o proporție foarte mare, să petreacă Paștele ortodox departe de cei dragi din țară.

Conform unui mesaj al Poliției de Frontieră postat luni, 20 aprilie, s-a constatat o scădere drastică a tranzitului de persoane şi turisme prin punctele de frontieră în perioada Sărbătorilor Pascale. Procentul este unul de peste 90% față perioada similară a anului trecut, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Din anunțul IGPF se constată că în ultimele 48 de ore (18 – 19 aprilie), peste 4.700 poliţişti de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfăşurând atât misiuni de supraveghere şi control la frontieră, cât şi ca forţe de sprijin alături de cei de la Poliţie şi Jandarmerie, în derularea activităţilor specifice Sărbătorilor Pascale.

De-a lungul acestui interval, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 24.500 persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 16.700 mijloace de transport.

ADVERTISEMENT

Pe sensul de intrare în țară au fost aproximativ 13.600 persoane cu 9.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 10.900 persoane cu 7.200 mijloace de transport.

Scădere semnificativă a tranzitului în această perioadă

În continuare, cea mai tranzitată frontieră este ce comună cu Ungaria, pe unde, în același interval de timp, au intrat în ţară aproximativ 9.600 de persoane, cu peste 6.500 mijloace de transport, din care 5.600 automarfare.

ADVERTISEMENT

În prezent, prin punctele de frontieră se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane şi turisme, de peste 90% faţă perioada similară a anului trecut, dar în acelaşi timp se menţine relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

În această perioadă, formalităţile de frontieră au urmat aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

ADVERTISEMENT

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare”, susţine Poliţia de Frontieră.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri