News

Mai mulți români au participat la Slujba de Paşte, la o biserică ortodoxă din Trieste. Ce măsuri au luat autoritățile locale

20.04.2020 | 12:43
Mai multi romani au participat la Slujba de Paste la o biserica ortodoxa din Trieste Ce masuri au luat autoritatile locale
ADVERTISEMENT

Mai mulți români au participat la Slujba de Paşte în Italia, la o biserica ortodoxă din Trieste, iar acest lucru i-a costat destul de scump din punct de vedere financiar.

Mai mulți români au participat la Slujba de Paşte, la o biserica ortodoxă din Trieste. Ce măsuri au luat autoritățile locale

Nu doar în țară există cazuri în care credincioșii încalcă măsurile de distanțare socială. Duminică, mai mulți cetățeni români din Italia au participat la Slujba de Paște din Trieste, iar acest lucru a alertat autoritățile.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de duminică, poliția din localitatea italiană Trieste a primit mai multe semnalări legate de prezența unui număr mare de cetățeni străini în preajma bisericii românești situată în via dell’Istria.

Ajunși la lăcașul de cult, cei din forțele de ordine au descoperit 28 de cetățeni români în interiorul bisericii. Aceștia au fost amendați pentru încălcarea normelor împotriva răspândirii coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Conform Rai News, polițiștii italieni ajunși la locul incriminat de martori nu au găsit persoane în afara bisericii, iar ușa lăcașului de cult era încuiată. Din interiorul bisericii se auzeau voci care recitau cântece religioase.

În urma insistențelor de la ușa lăcașului de cult, polițiștii au primit un răspuns de la preotul Parohiei Învierea Domnului, Eusebiu Negrea. Acesta a ieșit și le-a explicat agenților de poliție că în interiorul lăcașului se aflau mai mulți credincioși care sărbătoreau Paștele Ortodox.

ADVERTISEMENT

Poliția nu a întrerupt Slujba

Trebuie remarcat faptul că poliția nu a întrerupt desfășurarea Slujbei de Paște de la biserica ortodoxă din Trieste.

Oamenii legii au așteptat încheierea evenimentului religios, după care i-au interogat pe rând pe toți participanții la slujbă. Cei are au declarat că au mers la biserică pentru ca preotul să le binecuvânteze ouăle de Paște sau să participe la slujbă, au fost sancționați conform regulamentului.

ADVERTISEMENT

Amenzi uriașe pentru credincioșii români

Pentru gestul lor de duminică, cetățenii români din Trieste riscă amenzi destul de mari. În Italia, amenzile aplicate pentru încălcarea stării de urgență determinată de coronavirus sunt între 400 și 3.000 de euro.

ADVERTISEMENT