News

Căutări disperate după ce un copil de 12 ani a plecat să aducă animalele de la păscut și nu s-a mai întors

Un copil de 12 ani a plecat să aducă animalele de la păscut și nu s-a mai întors acasă. Polițiștii l-au căutat toată noaptea.
10.05.2023 | 11:16
Cautari disperate dupa ce un copil de 12 ani a plecat  sa aduca animalele de la pascut si nu sa mai intors
Un copil din Vrancea a fost căutat toată noaptea de polițiști. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Un copil de 12 ani din comuna Tănăsoaia, judeţul Vrancea, a fost găsit în cursul dimineţii de miercuri venind spre casă, după ce a fost căutat toată noaptea de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Potrivit IPJ Vrancea, mai multe echipaje au participat la căutarea minorului, care a fost dat dispărut de familie marţi seara, după ce a plecat să aducă animalele de la păscut şi nu s-a mai întors acasă.

Un copil de 12 ani din Vrancea, căutat toată noaptea de polițiști

Dispariția copilului  a fost semnalată în jurul orei 00.23, iar polițiștii din comuna au fost sesizați prin 112 de către mătușa minorului. Spre fericire, băiatul nu a pățit nimic și a fost găsit în timp ce se întorcea acasă.

ADVERTISEMENT

“La data de 9 mai, ora 00.23, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tănăsoaia au fost sesizați prin 112 de către o femeie cu privire la faptul că nepotul ei, în vârstă de 12 ani, a plecat în jurul orei 18.30 să aducă animalele de la păscut și nu a mai revenit la domiciliu.

Polițiștii vrânceni au demarat imediat căutările pe raza comunei și în zonele limitrofe, fiind organizate echipe de căutare, în vederea depistării cât mai rapide a acestuia. În această dimineață, ora 06.30, minorul a fost identificat de polițiști pe raza satului Călimăneasa, venind înspre casă, fără ca acesta să fi fost victima vreunei infracțiuni”, au precizat reprezentanții IPJ Vrancea.

ADVERTISEMENT

Un copil de trei ani a dispărut dintr-o parcare

Aproape în fiecare săptămână oamenii legii sunt alertați cu privire la dispariția copiilor. Poliția Municipiului Pitești a primit recent un apel prin intermediul numărului unic de urgență 112 cu privire la dispariția unui copil în vârstă de trei ani din zona unei parcări de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești. Polițiștii de la Secția 2 Poliție Pitești s-au deplasat rapid la fața locului pentru a efectua cercetări și au început operațiunea de căutare.

„De asemenea, pentru căutarea copilului, au fost mobilizați mai mulți polițiști piteșteni, jandarmi și polițiști locali. După aproximativ o jumătate de oră de la sesizare, copilul a fost găsit de un polițist din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, la aproximativ 500 de metri de locul de unde plecase, băiatul fiind însoțit de o femeie care, anterior, îl observase singur”, au explicat polițiștii argeșeni.

ADVERTISEMENT

Cum să prevenim dispariția copiilor

Potrivit specialiștilor, dispariția copiilor poate fi prevenită prin adoptarea unor măsuri adecvate de siguranță și supraveghere, precum și prin învățarea unor reguli de bază de către părinți și copii. Iată câteva recomandări utile: Primul pas important în prevenirea dispariției copiilor este să le explicăm copiilor despre pericolele potențiale și să-i învățăm să nu se apropie de străini. Este important să le explicăm că nu trebuie să accepte cadouri sau să meargă undeva cu cineva pe care nu îl cunosc, indiferent cât de drăguț sau amabil pare acesta.

În al doilea rând, părinții trebuie să supravegheze copiii în mod constant și să nu-i lase singuri în locuri publice, precum parcuri sau centre comerciale. În cele din urmă, părinții ar trebui să învețe copiii cum să acționeze în cazul în care se pierd sau sunt abordați de un străin.

ADVERTISEMENT

Copiii ar trebui să știe cum să solicite ajutor și să aibă la ei numele, adresa și numărul de telefon al părinților. Aceștia vor fi contactați rapid în caz de nevoie. Este, de asemenea, important ca părinții să verifice în mod regulat identitatea persoanelor care intră în contact cu copiii, cum ar fi profesorii, antrenorii sau prietenii.

În plus, tehnologia poate fi folosită ca o măsură suplimentară de prevenire a disparițiilor. Există numeroase aplicații de localizare GPS și dispozitive de urmărire care pot fi atașate hainelor sau genților. Aceste dispozitive pot fi utile pentru părinți, dar ar trebui utilizate cu precauție și respectând intimitatea copiilor. Părinții ar trebui să aibă grijă să aleagă dispozitive sigure și să informeze copiii despre cum acestea funcționează și când ar trebui să fie utilizate.

ADVERTISEMENT
Tags:
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română