News

Căutările pe Google care îți pot virusa computerul. Aceste cuvinte sunt o poartă pentru hackeri

Care sunt căutările din prezent pe Google care îți pot virusa computerul. O serie de cuvinte și termeni sunt folosite de hackeri pentru furtul datelor personale.
03.12.2023 | 18:02
Cautarile pe Google care iti pot virusa computerul Aceste cuvinte sunt o poarta pentru hackeri
Căutările pe Google care ajută hackeri să-ți fure datele personale. Cuvintele pe care nu trebuie să le tastezi. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Experții în IT spun care sunt căutările pe pe Google care ne pot virusa computerul sau orice alt dispozitiv. Hackerii se folosesc de unele cuvinte sau termeni pentru a fura date personale sau informații bancare.

Căutările pe Google care ajută hackeri să-ți fure datele personale și pot virusa computerul

În ultima perioadă, ”pirații” din online adoptă noi și noi strategii pentru a lăsa cetățenii fără bani în conturi sau pentru a le fura informații personale extrem de importante.

ADVERTISEMENT

După deja clasicele metode de scam sau phising prin intemediul emailului sau al unor aplicații de socializare, acum hackerii au intrat pe ”terenul” Google. Mai exact, aceștia se folosesc de unele căutări populare pentru a intra în computere.

Fără voia ei, Taylor Swift, cea care va încheia anul 2023 din postura de cea mai ascultată artistă din lume pe Spotify, cea mai importantă platformă de streaming, este o ”momeală” pentru internauți.

ADVERTISEMENT

Cei care îi caută numele artistei pe Google pot ajunge să aibă mari probleme. Într-o etapă post-căutare ”Taylor Swift” utilizatorii sunt îndemnați să descarce programe cu conținut malware.

Apoi, urmează introducerea de software pe dispozitivele dumnevoastră. Asta le oferă hackerilor posibilitatea de a fura bani și informații personale de la victime fără ca acestea să știe, notează cei de la DailyMail.

ADVERTISEMENT

Într-o eră digitală în care foarte multe companii caută angajați de la distanță, cetățenii sunt și ei în căutarea unor astfel de joburi. Astfel, foarte mulți caută locuri de muncă pe internet.

Mare atenție dacă tastați pe Google ”Cum să faci bani online”. Într-adevăr, unele companii oferă avantaje angajaților sau salarii mari, dar locuri de muncă bune sunt greu de găsit.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fiți cu ochii-n patru dacă, pe Google, după ce ați căutat un loc de muncă, cineva vă vine în întâmpinare cu avantaje și bani. În foarte multe cazuri, în spatele unor oferte care par oneste stau hackeri gata să vă ruineze.

Atenție la site-urile pentru filme şi seriale gratuite

Specialiștii mai avertizează că extrem de riscante sunt şi site-urile sau aplicaţiile care îţi promit că te ajută să urmăreşti locaţia unei persoane sau să afli cine te sună cu număr privat.

Nu în ultimul rând, hackkeri mai pot să folosească de site-urile pentru filme şi seriale “gratuite”. Conform sursei citate, care citează date prezentate de o companie pentru siguranţa cibernetică, peste jumătate dintre rezultatele căutărilor “The Boss Baby”, “Transylvania 2” și “Sonic the Hedgehog” pot conține viruşi.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni