Experții în IT spun care sunt căutările pe pe Google care ne pot virusa computerul sau orice alt dispozitiv. Hackerii se folosesc de unele cuvinte sau termeni pentru a fura date personale sau informații bancare.
În ultima perioadă, ”pirații” din online adoptă noi și noi strategii pentru a lăsa cetățenii fără bani în conturi sau pentru a le fura informații personale extrem de importante.
După deja clasicele metode de scam sau phising prin intemediul emailului sau al unor aplicații de socializare, acum hackerii au intrat pe ”terenul” Google. Mai exact, aceștia se folosesc de unele căutări populare pentru a intra în computere.
Fără voia ei, Taylor Swift, cea care va încheia anul 2023 din postura de cea mai ascultată artistă din lume pe Spotify, cea mai importantă platformă de streaming, este o ”momeală” pentru internauți.
Cei care îi caută numele artistei pe Google pot ajunge să aibă mari probleme. Într-o etapă post-căutare ”Taylor Swift” utilizatorii sunt îndemnați să descarce programe cu conținut malware.
Apoi, urmează introducerea de software pe dispozitivele dumnevoastră. Asta le oferă hackerilor posibilitatea de a fura bani și informații personale de la victime fără ca acestea să știe, notează cei de la DailyMail.
Într-o eră digitală în care foarte multe companii caută angajați de la distanță, cetățenii sunt și ei în căutarea unor astfel de joburi. Astfel, foarte mulți caută locuri de muncă pe internet.
Mare atenție dacă tastați pe Google ”Cum să faci bani online”. Într-adevăr, unele companii oferă avantaje angajaților sau salarii mari, dar locuri de muncă bune sunt greu de găsit.
Trebuie să fiți cu ochii-n patru dacă, pe Google, după ce ați căutat un loc de muncă, cineva vă vine în întâmpinare cu avantaje și bani. În foarte multe cazuri, în spatele unor oferte care par oneste stau hackeri gata să vă ruineze.
Specialiștii mai avertizează că extrem de riscante sunt şi site-urile sau aplicaţiile care îţi promit că te ajută să urmăreşti locaţia unei persoane sau să afli cine te sună cu număr privat.
Nu în ultimul rând, hackkeri mai pot să folosească de site-urile pentru filme şi seriale “gratuite”. Conform sursei citate, care citează date prezentate de o companie pentru siguranţa cibernetică, peste jumătate dintre rezultatele căutărilor “The Boss Baby”, “Transylvania 2” și “Sonic the Hedgehog” pot conține viruşi.