News

Caz grav de bullying la un liceu din Timișoara. Fată cu nevoi speciale, agresată de colegi. Conducerea unității, demisă

Un caz grav de bullying a fost consemnat la un liceu din Timișoara, acolo unde o elevă cu nevoie speciale a fost umilită de colegi.
09.06.2021 | 11:48
Caz grav de bullying la un liceu din Timisoara Fata cu nevoi speciale agresata de colegi Conducerea unitatii demisa
Caz grav de bullying la un liceu din Timișoara. Fată cu nevoi speciale, agresată de colegi. Conducerea unității, demisă. Sursa foto: timisplus.ro
ADVERTISEMENT

Caz grav de bullying la un liceu din Timișoara. O fată de 15 ani, cu nevoi speciale, a fost umilită de mai mulți colegi.

Întregul incident a fost filmat de alți adolescenți, martori la eveniment, care, în loc să intervină, s-au amuzat de cele întâmplate.

ADVERTISEMENT

Conducerea liceului a plătit scump după această întâmplare. Inspectoratul Școlar Timiș a decis demiterea directorului și a directoarei adjuncte.

Caz grav de bullying la Timișoara. Elevă cu nevoi speciale, umilită de colegi

Potrivit presei locale, scenele au avut loc luni, 7 iunie, într-un laborator de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară de pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara.

ADVERTISEMENT

Într-un clip postat pe site-ul Tion.ro se poate observa cum minora este ținută pe un scaun, colegele ei o bruschează și o amenință cu bătaia, iar mai apoi o batjocoresc.

Și mai grav este faptul că, în tot acest timp, alți colegi, doi băieți, martori la întâmplare, filmează cum adolescenta de 15 ani este supusă unui bullying continuu.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, în filmare se vede cum una dintre colege o apucă de păr, în timp ce cealaltă o ține. Fata primește și o palmă.

”Bă, vorbești?”, îi spune una dintre ele. ”Bă zici că degeaba vorbește asta”, adaugă adolescenta, în timp ce băieții din sală sunt preocupați să filmeze și să se amuze în loc să le oprească sau să ceară ajutorul profesorilor.

ADVERTISEMENT

Conducerea liceului din Timișoara, demisă după cazul de bullying

Contactată de publicația locală citată, conducerea liceului habar nu avea de cele întâmplate. Ulterior, directorul și directorul adjunct aveau să plătească cu funcția.

După un control efectuat marți dimineață de către doi inspectori școlari la Liceul Alimentar din Timișoara, conducerea unității a fost demisă.

Aceasta este acuzată de ”managerierea foarte slabă în ceea ce privește securitatea elevilor” și pentru ”slaba organizare a activității didactice și a orarului școlii”, spune inspectorul general Popescu pentru presa locală.

Conform sursei citate, cercetarea inspectoratului continuă. Profesoara de la ora de curs ar putea fi și ea sancționată disciplinar.

IPJ Timiș s-a autosesizat și a deschis un dosar penal în acest caz. Elevele agresive se află în învățământul obligatoriu și nu pot fi exmatriculate. Ele riscă însă scăderea notei la purtare și repetarea anului. Una din elevele care au agresat-o pe minoră este majoră.

Fenomenul de bullying este tot mai frecvent întâlnit în școlile din România. În dese rânduri, acesta poate naște tragedii.

Recent, în Capitală, un elev de clasa a VI-a s-a aruncat pe geam. La scena șocantă au asistat mai mulți copii. Copilul le-a spus polițiștilor că nu a mai suportat umilințele la care era supus.

ADVERTISEMENT
Tags: