Sporturi

Caz incredibil în circuitul mondial de tenis feminin. Ce sumă ridicolă a încasat o jucătoare

04.05.2021 | 11:16
Caz incredibil in circuitul mondial de tenis feminin Ce suma ridicola a incasat o jucatoare
ADVERTISEMENT

Circuitul mondial de tenis feminin nu generează doar câștiguri de milioane de dolari, ci și momente de un ridicol absurd. O jucătoare din Franța a încasat o sumă mai mică decât costul unei cafele.

S-a întâmplat la Praga, unde Sara Cakarevic, numărul 410 WTA, a participat la sfârșitul săptămânii trecute la turneul ITF de categorie W25.

ADVERTISEMENT

Franțuzoaica de 24 de ani a pierdut în primul tur, scor 7-5, 3-6, 8-10, cu argentinianca Paula Ormaechea, la finalul căruia organizatorii i-au ferit Sarei Cakarevic un cec cu o sumă umilitoare.

Cum a reacționat Sara Cakarevic după ce a fost recompensată cu 2 euro pentru participarea la turneul de la Praga

Jucătoarea franceză Sara Cakarevic activează în circuitul profesionist de tenis din 2016 și are în palmares trei titluri ITF. La sfârșitul săptămânii trecute, a participat la Praga la un turneu dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Traseul franțuzoaicei a fost unul scurt, aceasta fiind eliminată încă din turul inaugural. Pentru participare, Sara Cakarevic urma să fie remunerată cu 45 de euro, din care organizatorii au reținut taxa de intrare în turneu, în valoarea de 36 de euro, dar si alte impozite, ceea ce a dus la un câștig net de doar 2 euro și 25 de eurocenți.

Comparativ, Simona Halep a primit un cec în valoare de 22.720 de euro și 40 de puncte WTA, după victoria din primul tur al turneului de la Madrid, unul dintre preferatele româncei, alături de cel de la Roma și Roland Garros.

ADVERTISEMENT

”Mulțumesc Federației Internaționale de Tenis pentru cafeaua oferită gratuit”, a reacționat Sara Cakarevic, într-o postare pe Twitter.

Cât costă o cafea la Praga

Mesajul jucătoarei din Franța, la adresa organizatorilor turneului din capitala Cehiei și a Federației Internaționale de Tenis, este unul evident ironic, în condițiile în care la Praga o cafea, servită într-o cantină, costă 45 de Coroane, adică aproximativ 2 euro.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să servească o cafea într-o locație Starbucks în capitala Cehiei vor achita 100 de Coroane, adică ceva mai mult de 4 euro.

În cei cinci ani de când evoluează în circuitul profesionist de tenis feminin, Sara Cakarevic a câștigat sub 80.000 de dolari.

ADVERTISEMENT
Tags: