News

Caz medical rar la Maternitatea Botoșani. O femeie a născut un copil cu greutatea de 390 de grame

Caz rar în România. O femeie din Botoșani a dat naștere unei fetițe care cântărea 390 de grame. Care a fost evoluția micuței
11.11.2023 | 18:51
Caz medical rar la Maternitatea Botosani O femeie a nascut un copil cu greutatea de 390 de grame
Caz medical rar la Maternitatea Botoșani. Foto Unsplash.com
ADVERTISEMENT

Caz medical rar la Maternitatea din Botoșani, acolo unde s-a născut un copil cu greutatea de 390 de grame. Mama copilei a avut o sarcină gemelară, iar sora bebelușului a avut și ea doar 660 de grame.

Caz medical rar la Maternitatea Botoșani

Copilul cu greutatea de 390 de grame este bebelușul cu cea mai mică greutate de la Maternitatea din Botoșani. Femeia a născut gemeni microsomi, iar fetița mai mare a fost transferată la Maternitatea Suceava.

ADVERTISEMENT

Pentru sora acesteia, care nu cântărea nici 400 de grame, nu a fost permis transferul, având în vedere riscul extrem de mare. Anunțul a fost făcut, joi, de Carmen Zaboloteanu, medic șef secția neonatologie Maternitatea Botoșani, într-o conferință de presă.

Bebelușul a fost îngrijit la Maternitatea din Botoșani, timp de șapte zile. Din nefericire, după această perioadă au apărut complicații, iar copilul s-a stins din viață, potrivit reprezentantului unității medicale.

ADVERTISEMENT

„Ea a fost îngrijită în Maternitatea noastră. Din fericire pentru noi am putut să-i asigurăm tot ce se poate. Tot ce înseamnă tratament și îngrijiri pentru un nou născut, greutatea atât de mică, ca și cum ar fi fost la nivel 3.

Din păcate, după 7 zile de viață, evoluția a fost nefavorabilă în complicația prematurității de test respiratorie formă severă, cu hemorragie și pneumotorax masiv, reanimat inițial cu evoluție favorabilă la prima reanimare. Apoi s-a soldat cu deces”, a transmis Carmen Zaboloteanu, potrivit botoșaneanul.ro.

ADVERTISEMENT

2.027 de copii s-au născut, în 2023, la Maternitatea din Botoșani

În cele din urmă, surioara copilei s-a stins și ea din viață, din cauza complicațiilor. Alți doi copii cu greutate de 500 de grame și încă doi de 600 de grame au fost născuți, în 2023, la Maternitatea Botoșani.

Medicul a precizat, în cadrul conferinței de presă, că până în luna noiembrie a acestui an s-au născut 2.027 de copii la unitatea medicală din Botoșani. Dintre aceștia, 158 de bebeluși au fost prematuri.

ADVERTISEMENT

„Un număr de 45 de nou-născuți au avut nevoie de ventilație mecanică. Fie invazivă, fie non-invazivă, în secția de terapie intensivă. Au existat doi copii care au necesitat ventilație mecanică pe o perioadă îndelungată, de aproximativ 60 de zile”, a adăugat medicul.

ADVERTISEMENT
Tags: