News

O pacientă a medicului Dan Tesloianu a murit. Femeia primise un stimulator cardiac de la un pacient decedat

O pacientă a medicului Dan Tesloianu a murit, aparent după ce a primit un stimulator cardiac de la un pacient decedat, însă cauza va fi stabilită de specialiști.
22.02.2023 | 19:44
O pacienta a medicului Dan Tesloianu a murit Femeia primise un stimulator cardiac de la un pacient decedat
Medicul Tesloianu, acuzat de familia unui decedat. Foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 74 a ajuns la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Bacău după ce primise un stimulator cardiac refolosit de la un pacient decedat. Medicul Dan Tesloianu e cel care o operase și îi montase acest stimulator cardiac.

O pacientă a medicului Dan Tesloianu a murit

Bătrâna a ajuns în stare gravă la ATI și a murit în noaptea de 21/22 februarie 2023, astfel că fiica femeii a depus plângere penală împotriva medicului Tesloianu. Familia victimei îl consideră vinovat pe medicul Tesloianu pentru moartea mamei sale, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Femeia primise un cardiostimulator ”nou” în august 2022, însă bătrâna a început să se simtă rău imediat după operație și a ajuns de multe ori cu ambulanța la spital în Iași și Bacău. ”După o lună și jumătate, starea mamei a început să se deterioreze foarte rău.

Au dus-o la Bacău, dar nu au reușit să o trateze, și au dus-o la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. La începutul lunii februarie, starea mamei a început din nou să se înrăutățească, s-a umflat extraordinar de mult, a avut blocaj renal”, a declarat Gabriela Bârzu, fiica pacientei, conform Stirile PRO TV.

ADVERTISEMENT

Procurorii au intrat pe fir și au cerut opinia legiștilor pentru a afla dacă starea de sănătate a femeii a fost influențată de dispozitivul medical implantat sau de intervenția medicală făcută de doctor, potrivit sursei citate.

Medicul Tesloianu se apără, în plin scandal al dispozitivelor prelevate de pe cadavre, și spune că pacienții știau că acestea sunt ”la mâna a doua”. ”Dispozitivele recuperate au fost reutilizate doar în cazul unei durate de viață și funcționalitate adecvate.

ADVERTISEMENT

La nivel național nu există un protocol standardizat în ceea ce privește implantarea dispozitivelor medicale resterilizate, deja utilizate, sau noi. Precizez că utilizarea acestor dispozitive s-a făcut după sterilizarea adecvată, conform ordinelor în vigoare ale Ministerului Sănătăţii”, a transmis medicul.

Cu toate acestea, producătorul american de dispozitive a transmis într-un mod categoric că aceste dispozitive nu pot fi refolosite, mai ales după ce au fost deja implantate unui om. ”Acest dispozitiv este de unică folosinţă şi nu este conceput pentru a fi resterilizat. De unică folosință.

ADVERTISEMENT

Nu resterilizaţi şi reimplantaţi un dispozitiv explantat, care a fost contaminat prin contactul cu fluide corporale!”, a transmis producătorul. Cert e că medicul Dan Tesloianu e acum arestat sub acuzațiile de abuz în serviciu și luare de mită.

ADVERTISEMENT
Tags: