Sport

Caz uluitor în Elveția! Fotbalistul reprofilat în spărgător de bănci, găsit fără suflare pe calea ferată

Poliția l-a căutat timp de 36 de ani pe fotbalistul reprofilat în spărgător de bănci. Trupul acestuia a fost găsit fără suflare.
28.03.2024 | 16:50
Caz uluitor in Elvetia Fotbalistul reprofilat in spargator de banci gasit fara suflare pe calea ferata
Fotbalistul reprofilat în spărgător de bănci, găsit fără suflare pe calea ferată
ADVERTISEMENT

Marco Muller este numele celui care în anii ’70 a jucat pentru Young Boys Berna, echipa de amatori SR Delemont, dar și pentru echipa națională de juniori a Elveției.

Marco Muller a abandonat fotbalul și s-a apucat de infracțiuni

Cazul său este unul incredibil, având în vedere că, la doar 20 de ani, Muller a abandonat fotbalul și s-a apucat de spargerea băncilor și jefuirea dubelor blindate care aduceau banii la instituțiile bancare.

ADVERTISEMENT

Marco Muller era supranumit ”Robin Hood al Elveției” și era unul dintre cei mai căutați infractori din întreaga Europă.

Un fost angajat al unei bănci atacate de Muller a vorbit cu presa din Elveția și a povestit cum proceda Muller atunci când mergea să jefuiască o bancă.

ADVERTISEMENT

”Individul purta o perucă roșcată și era îmbrăcat într-un palton lung, arăta ca într-un film de Sergio Leone. A scos dinamita și mi-a cerut să-i dau banii, altfel o să arunce totul în aer”, a declarat angajatul băncii.

Muller a evadat de două ori din închisoare

Fostul fotbalist a fost prins de polițiști în cele din urmă și trimis după gratii, dar a reușit să evadeze din închisorea din Jura.

ADVERTISEMENT

Găsit de oamenii legii, Marco Muller a fost arestat din nou și trimis de data aceasta la penitenciarul din Berna. Acesta nu a ispășit toată pedeapsa primită, reușind să fugă și a doua oară, în anul 1988.

De atunci, polițiștii internaționali nu au mai dat de el. În cele din urmă, infractorul a fost găsit după 36 de ani. Trupul neînsuflețit al acestuia se afla pe calea ferată, în apropierea orașului natal, Bassecourt (cantonul Jura).

ADVERTISEMENT
marco muller
Așa arăta Marco Muller în momentul în care a evadat a doua oară din închisoare

Fostul complice al lui Marco Muller: ”Amintirea lui m-a făcut să zâmbesc”

Jurnaliștii elvețieni au luat legătura cu unul dintre complicii infractorului care ar fi împlinit 72 de ani, iar acesta a dezvăluit că a zâmbit atunci când a aflat de evenimentul nefericit, deoarece și-a adus aminte de jafurile lui Muller.

”Poliția m-a anunțat că a murit. Amintirea lui m-a făcut să zâmbesc. După fiecare jaf, el lua partea leului și totuși venea să împrumute bani de la mine, spunându-mi că îmi va plăti datoria la următoarea lovitură”, a declarat Andre Jaggi, fostul complice al lui Muller.

ADVERTISEMENT
Tags: