Sport

Erling Haaland a spart gheața în Champions League! Borna atinsă după ”dubla” cu Young Boys. Mesajul lui Guardiola

Erling Haaland a început ediția de Champions League ca un motor diesel care se încălzește mai greu, dar la meciul cu Young Boys a arătat de ce este în stare.
26.10.2023 | 00:55
Erling Haaland a spart gheata in Champions League Borna atinsa dupa dubla cu Young Boys Mesajul lui Guardiola
Erling Haaland a început ediția de Champions League ca un motor diesel care se încălzește mai greu, dar la meciul cu Young Boys a arătat de ce este în stare. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Manchester City s-a impus cu unele mici emoții în deplasarea din Elveția, scor 3-1, și practic și-a cam asigurat calificarea în optimi. Artizanul victoriei a fost fără doar și poate atacantul norvegian.

Erling Haaland, primele goluri din acest sezon Champions League

Erling Haaland este considerat marele pierzător al Balonului de Aur 2023 care va ajunge în mâinile lui Leo Messi, dar atacantul lui Manchester City a trecut în stil de mare campion peste această deziluzie și a marcat o ”dublă” în Champions League.

ADVERTISEMENT

Fără gol înscris în ultimele 5 partide din cea mai importantă competiție europeană, elevul lui Pep Guardiola s-a răzbunat pe Young Boys Berna. El a marcat în minutul 68 golul de 2-1 dintr-un penalty.

Haaland a închis și tabela în minutul 86, cu o execuție superbă din marginea careului de 16 metri. După o pasă primită de la Rodri, atacantul de 23 de ani nu i-a dat nicio șansă portarului Anthony Racioppi.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când ”Tunetul Nordului” a reușit să marcheze în Champions League a fost pe 19 aprilie, în meciul de retur din sferturile de finală, contra lui Bayern Munchen. Începând de atunci, norvegianul n-a mai găsit poarta în această competiție și ajunsese la 5 partide fără gol.

Cu această ”dublă”, atacantul lui Pep Guardiola a intrat în Top 20 al marcatorilor all-time din Champions League. În cele 13 meciuri bifate alături de Manchester City în această competiție, norvegianul a punctat de nu mai puțin de 13 ori.

ADVERTISEMENT

Guardiola, avertisment pentru contestatarii norvegianului

La finalul partidei de la Berna, Pep Guardiola a ținut să vorbească în termeni laudativi despre Erling Haaland, pe care îl consideră un golgheter înnăscut și care va avea foarte multe reușite în cariera sa.

”A fost un meci foarte bun, jocul nostru pozițional a fost excelent. Agresivitatea lor a făcut ca duelurile unu la unu să fie destul de dure. Matheus Nunes ne-a ajutat mult în a doua repriză. Jucătorii au fost excepționali. Mai avem nevoie de o victorie să ne calificăm din punct de vedere matematic și de încă două să terminăm pe primul loc.

ADVERTISEMENT

E important că Erling are multe ocazii. Oamenii vor ca el să nu reușească. Îmi pare rău să vă spun asta, dar tipul ăsta va da goluri toată viața. Este o amenințare incredibilă. Jucătorii trebuie să își găsească abilitățile să paseze precum Kevin de Bruyne sau Ilkay Gundogan, dar el va înscrie până în ultima zi în care va juca fotbal”, a declarat Guardiola, conform BBC.

Haaland, prim sezon de vis cu Manchester City

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, a dezvăluit că Erling Haaland ar merita Balonul de Aur pentru performanțele avute în sezonul precedent când a marcat goluri pe bandă rulantă în tripla ”cetățenilor”, însă crede că marele trofeu va fi adjudecat de Leo Messi.

Internaționalul norvegian a reușit lucruri absolut fantastice în primul sezon sub comanda lui Pep Guardiola. El a marcat 52 de goluri în 53 de meciuri, în toate competițiile din sezonul 2022/2023.

Alături de formația din Premier League, norvegianul a reușit tripla, un eveniment rar întâlnit în istoria fotbalului. Cu “cetățenii”, Haaland a triumfat în Champions League, FA Cup și campionat. Totodată, el a primit și titlul pentru cel mai bun jucător, acordat de UEFA.

ADVERTISEMENT