News

Cazul amantelor criminale din Bihor. Au început să se acuze reciproc pentru moartea soțului incomod: ”Ea era partenera dominantă”

Situație explozivă în cazul celor două femei care au plătit un asasin pentru a scăpa de un soț incomod. Cele două au început să se atace reciproc.
27.10.2023 | 17:33
Cazul amantelor criminale din Bihor Au inceput sa se acuze reciproc pentru moartea sotului incomod Ea era partenera dominanta
Două femei din Bihor au plănuit asasinarea unui soț incomod / Foto: ebihoreanul / Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Procesul în care două femei din Bihor sunt judecate pentru omor, alături de bărbatul pe care l-au plătit pentru a-l asasina pe soțul uneia dintre ele, intră într-o nouă fază. Ceea ce inițial părea un plan perfect, s-a transformat într-o luptă pentru salvare. Cele două femei, despre care procurorii susțin că au avut o relație amoroasă, au început să se acuze reciproc pentru a a scăpa cu o pedeapsă mai mică.

Povestea de film a unei crime pasionale

Tunde V. și Annamaria B. sunt acuzate că au plănuit și au dus la îndeplinire asasinarea lui Istvan V., soț al primei femei și văr cu cea de-a doua.

ADVERTISEMENT

Tunde și Istvan au divorțat în anul 2010 și s-au recăsătorit în 2017, mai mult formal, pentru a-și crește împreună copilul. La sfârșitul anului 2021, bărbatul și-a manifestat dorința și a insistat pe lângă partenera de viață pentru a-și relua viața de cuplu.

Doar că între timp, femeia avea deja o relație cu verișoara soțului ei, căreia i s-a confesat că Istvan îi face din nou avansuri explicite. Atunci, Annamaria i-ar fi dat un ultimatum: fie să divorțeze, fie să se despartă. Tunde a respins ambele variante, iar cele două femei au luat decizia de a-l ucide pe bărbat.

ADVERTISEMENT

Amanta soției l-a atras pe bărbat în pădure

Potrivit rechizitoriului citat de ebihoreanul.ro, cele două iubite au căutat pe internet informații despre substanțe otrăvitoare, însă până la urmă s-au gândit să angajeze un asasin. Annamaria a luat legătura cu Ioan N., un interlop din Valea lui Mihai, care a acceptat sarcina pentru 40.000 de lei.

Pe data de 18 decembrie 2021, în jurul orei 22:00, Annamaria l-a sunat pe Istvan și i-a spus că a rămas în pană, la marginea unei păduri. Omul i-a sărit în ajutor, fără să-și închipuie ce urmează să se întâmple. Ajuns la fața locului, Ioan N. l-a lovit cu toporul în cap, iar amanta soției l-a lovit cu un cuțit. Corpul a fost îngropat pe un câmp, iar mașina în care acesta a venit în pădure a fost vândută.

ADVERTISEMENT

Deși au încercat să-și acopere urmele, organizând căutări ale bărbatului ”dispărut”, cele două femei au recunoscut, în cele din urmă, că l-au ucis pe soțul incomod, iar în vara anului 2022 au fost trimise în judecată pentru omor și complicitate la omor.

Avocatul soției dă vina pe cealaltă femeie: ”Ea era interesată să scape de soț”

În timpul procesului, lucrurile s-au mai schimbat. Dacă la început, femeile încercau să se acopere una pe cealaltă, în ultimele luni, situația s-a răsturnat. Cele două nu au mai mers pe o strategie comună, ci și-au angajat câte un avocat care să le obțină o pedeapsă cât mai redusă, chiar și cu prețul pasării responsabilității asupra celeilalte.

ADVERTISEMENT

De exemplu, la unul dintre termenele recente, apărătorul soției a solicitat schimbarea încadrării clientei sale, din complicitate la violență în familie sub forma omorului calificat, în favorizarea făptuitorului și nedenunțare.

”Precizează că din probele de la dosarul cauzei rezultă că inculpata nu are o implicare dată pentru suprimarea vieţii soţului său, este clar că decizia a fost luată de către coinculpata R. Annamaria, care era cea interesată să scape de soţul coinculpatei Tunde V., este cea care de altfel era persoana dominantă în această relaţie, aspect care rezultă din evaluarea la care aceasta a fost supusă”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

Soția infidelă a încercat să acopere urmele crimei

Avocatul a recunoscut că și clienta ei ”a comis niște infracțiuni”, însă nu aceasta a avut inițiativa omorului și nu a ajutat la crima efectivă. În viziunea apărătorului, femeia a greșit atunci când a refuzat să o denunțe pe partenera ei, când aceasta i-a comunicat că i-a ucis soțul

”Tot ceea ce a făcut ulterior suprimării vieţii victimei în ajutorul pe care i l-a dat coinculpatei R. pentru a încerca să o exonereze pe aceasta de la răspundere penală, prin inducerea în eroare a autorităţilor, prin declaraţiile nereale care au fost date, prin transmiterea mesajului că soţul este în viaţă reprezintă o tipicitate clară a infracţiunii de favorizare a făptuitorului”, a mai arătat avocatul.

De asemenea, mesajele transmise de pe telefonul victimei și căutarea unor substanțe otrăvitoare pe internet nu ar avea nicio legătură concretă cu omorul, a mai susținut reprezentanul soției, în instanță.

Avocatul celeilalte femei: ”Raportul între femei era cu totul altul”

Celălalt avocat, care o reprezintă pe Annamaria R., a solicitat o nouă expertiză criminalistă și un psihiatrică. Prima ar trebui să indice dacă loviturile aplicate victimei de către clienta lui au cauzat moartea bărbatului, iar cealaltă să scoată la iveală relația adevărată între Annamaria și Tunde.

”Arată că raportul dintre cele două inculpate era cu totul altfel, cine era dominant, cine era aservit în această relaţie deoarece s-a pus problema nu odată ci în repetate rânduri cu ocazia discutării măsurilor preventive cine pe cine asculta în relaţia Annamaria R – Unde V.”, a mai arătat reprezentantul inculpatei, care, de asemenea, a cerut schimbarea încadrării.

Instanța urmează să se pronunțe în legătură cu cererile de schimbare a încadrării pentru cele două femei. Soția victimei a solicitat să dea o nouă declarație, în care să vină cu noi completări la mărturia dată în faza de urmărire penală. Avocatul celeilalte femei s-a opus, arătând că legea precizează că inculpatul e obligat să spună tot ce știe despre fapta în care a fost trimis în judecată, încă de la prima audiere. Ambele femei sunt judecate în stare de arest, la fel și bărbatul pe care l-au plătit pentru a comite crima.

ADVERTISEMENT
Tags: