Sport

CCA face experimente la FCSB – FC Botoșani. A delegat un arbitru cu doar două meciuri în SuperLiga!

A fost desemnat arbitrul meciului FCSB - FC Botoșani. Decizie CCA e una curioasă având în vedere numele „fluierașului”.
24.02.2024 | 18:30
CCA face experimente la FCSB  FC Botosani A delegat un arbitru cu doar doua meciuri in SuperLiga
Cătălin Buși, arbitrul meciului FCSB - FC Botoșani. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Arbitru fără experiență la FCSB – FC Botoșani. „Centralul” are doar două meciuri în acest sezon de SuperLiga, ultimul oficial în luna ianuarie a acestui an.

Arbitru neexperimentat la FCSB – FC Botoșani

Mihai Stoica a pus tunurile pe Ovidiu Hațegan după U Cluj – FCSB 0-0. Oficialul roș-albaștrilor a cerut după acel joc un penalty și un cartonaș roșu pentru ardeleni. În ciuda protestelor lui MM, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să delege un „fluieraș” neexperimentat la următoarea partidă a liderului.

ADVERTISEMENT

FCSB primește vizita lui FC Botoșani în etapa a 27-a din SuperLiga, duminică, 25 februarie, de la ora 20:00. Meciul de pe Național Arena va fi arbitrat de Cătălin Buși (43 de ani), un „central” care n-are decât două meciuri la nivelul primului eșalon în actuala ediție.

Buși n-a mai fost la centru din 28 ianuarie 2024, când a arbitrat partida Poli Iași – Universitatea Cluj 1-0. A fost doar al doilea său joc oficiat în acest campionat, după FC Voluntari – FC Botoșani 2-1, desfășurat pe 18 iulie 2023.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că Buși a arbitrat primul său meci în prima ligă în anul 2009. De atunci și până în prezent, „centralul” din Râmnicu Vâlcea n-a strâns însă decât 22 de prezențe în SuperLiga. În tot acest timp, în meciurile arbitrate la nivelul primului eșalon, Cătălin Buși a arătat 111 cartonașe galbene, șase cartonașe roșii și a dictat 10 lovituri de pedeapsă.

În camera VAR, o femeie: Cristina Trandafir

La FCSB – FC Botoșani, Cătălin Buși va fi ajutat de la cele două linii de către asistenții Marius Badea și Marius Ionuț Bode. Rolul celui de-al patrulea oficial va fi îndeplinit de Ana Maria Terteleac. Din camera VAR, Buși va fi susținut de Cristina Trandafir și Ionuț Coza, arbitrul care a condus impecabil meciul Rapid – Oţelul 2-1, deşi fusese acuzat că a fost în trecut în galeria Rapidului.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu a luat foc înainte de Rapid – Oțelul 2-1. „Nu e deloc normal, în fotbalul mare nu există astfel de legături, de suspiciuni. Nu-mi plac asemenea coincidențe în delegări! Eu încerc sa am încredere în arbitri, deși am mai fost dezavantajat, inclusiv Istvan Kovacs a greșit împotriva noastră.

Zvonul că Ionuț Coza ar fi fost în trecut în galeria Rapidului nu e singurul care circulă, am auzit că sunt și arbitri care au copiii pe la FCSB, pe la Dinamo”, a tunat Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT
  • 22 de meciuri are Cătălin Buși la nivelul primei ligi, din 2009 și până în prezent
  • 2 jucători are FCSB la limita suspendării, cu 3 cartonașe galbene, Joyskim Dawa și Mihai Lixandru
ADVERTISEMENT
1,33 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist” la meciul FCSB - FC Botoșani