News

Ce a decis justiția în cazul “doctorului vedetelor”. Veste bună pentru Vitalie Stan

Vitalie Stan, supranumit și "doctorul vedetelor”, trimis în judecată de DNA ÎN 2020, primește o veste excelentă din partea justiției.
08.09.2023 | 06:56
Ce a decis justitia in cazul doctorului vedetelor Veste buna pentru Vitalie Stan
Vitalie Stan, ”doctorul vedetelor”, decizie favorabilă din partea justiției. Sursa foto: revista22.ro
ADVERTISEMENT

Dr. Vitalie Stan, supranumit și ”doctorul vedetelor”, fusese urmărite penal de procurorii DNA pentru luare de mită. Era acuzat că ar fi primit 25.000 de euro pentru a face operații estetice la Spitalul de Arși din Capitală.

Vitalie Stan, ”doctorul vedetelor”, decizie favorabilă din partea justiției

După exact trei ani de la decizia Direcției Naționale Anticorupție, medicul răsuflă ușurat. La mijlocul acestei săptămâni, Tribunalul București a decis încetarea procesului penal în cazul lui Vitalie Stan. Motivul: în cauză a intervenit prescripția răspunderii penale. De notat că decizia nu este una definitivă.

ADVERTISEMENT

În plus, chiar dacă medicul scapă momentan de o eventuală condamnare la închisoare, judecătorii au decis confiscare de la el a sumei de 25.230 euro. Vorbim de bani primiți cu titlu de mită de la pacientele care și-au făcut operații estetice în Spitalul de Arși.

”Dispune încetarea procesului penal privind pe inculpatul Stan Vitalie, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale din perioada 25.01.2013 – 08.01.2014), întrucât în cauză a intervenit, în 07 ianuarie 2022, prescripția răspunderii penale.

ADVERTISEMENT

Ia față de inculpatul STAN VITALIE măsura confiscării speciale a sumei de 25.230 euro.menține măsura asiguratorie dispusă față de inculpatul STAN VITALIE”, potrivit portalului instanțelor de judecată, notează Ziare.com.

Acuzațiile aduse de DNA medicului Stan

Pe 28 august 2020, procurorii începeau urmărirea penală pe numele doctorului Vitalie Stan. Atunci, acesta ocupa funcția de medic primar și manager al Spitalului Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică și Arsuri din București. Era acuzat de 16 infracțiuni de luare de mită.

ADVERTISEMENT

Conform DNA, în perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro. Contra sumei în cauză, el efectua diferite operații estetice în spitalul de stat.

În concret, suspectul Stan Vitalie ar fi internat pacientele respective sub pretextul unor afecțiuni ce necesitau corecții chirurgicale. În schimbul sumelor de bani primite, ar fi efectuat în cadrul spitalului de stat operații estetice care se pot efectua în clinicile private.

ADVERTISEMENT

În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) emis pe data de 28 august 2020.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza...
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni în perioada 13 - 26 mai
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o...
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o relaţie extraconjugală! Cu ce se ocupă tânăra
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Modificarea regulilor RCA. Șoferii ar putea primi o listă cu ateliere service agreate...
Modificarea regulilor RCA. Șoferii ar putea primi o listă cu ateliere service agreate de asigurători
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie