News

Ce a găsit un bărbat din Pitești în apartamentul tatălui său, mort de câțiva ani. A venit poliția, blocul a fost evacuat

Secretul unui fost militar de carieră a fost descoperit la câţiva ani după ce acesta a decedat. Când a văzut peste ce a dat, fiul acestuia a sunat la 112.
05.03.2023 | 21:48
Ce a gasit un barbat din Pitesti in apartamentul tatalui sau mort de cativa ani A venit politia blocul a fost evacuat
Locatarii de la etajele 6-10 au fost evacuaţi Foto: arges-stiri.ro
ADVERTISEMENT

Tristeţea unui deces în familie s-a transformat în momente de frică şi panică la Piteşti. Un bloc întreg a fost evacuat după ce un tânăr a descoperit o grenadă în locuinţa tatălui care a murit în urmă cu câţiva ani. Obiectul exploziv se afla pus la păstrare pe balcon.

Grenada era ofensivă

Bărbatul decedat fusese cadru militar, iar ca amintire din armată a luat cu el o grenadă, de care nimeni din familie n-avea habar că s-ar afla în locuinţă. Ea a rămas acolo şi după moartea bătrânului, fiind descoperită din întâmplare abia duminică, atunci când fiul a decis să facă ordine în balcon.

ADVERTISEMENT

Imediat ce a descoperit grenada, acesta a alertat autorităţile. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, care au luat primele măsuri și au evacuat locatarii de la etajele 6 până la 10 și au blocat accesul în zonă.

De asemenea, la caz au fost detaşaţi și polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, echipajele specializate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic.

ADVERTISEMENT

“Din primele verificări, s-a constatat că grenada este ofensivă, posibil de manevră și a fost ridicată, în condiții de siguranță. Cercetările vor fi preluate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, urmând să se stabilească împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a transmis duminică seara, într-un comunicat, Inspectoratul Judeţean de Poliție Argeș.

Nu mai departe de acum cinci săptămâni o grenadă a fost descoperită şi în subsolul Casei de Cultură din Orăștie. În acel caz, potrivit reprezentanților IPJ Hune­doara, grenada ar fi datat din perioada celui de-al doilea Război Mondial și era ino­fen­sivă, adică nu mai avea focos.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe data de 6 ianuarie a fost descoperită o grenadă pusă într-un borcan legată de gardul unei locuințe din localitatea Vidra, din județul Ilfov. Această situaţie a fost parte a unei reglări de conturi, autorul faptei mai trimiţând astfel de mesaje de ameninţare.

În luna decembrie, zece grenade ofensive au fost găsite în peretele unei case din Bistriţa-Năsăud. S-a întâmplat în localitatea Nimigea, iar clădirea respectivă era în curs de demolare. Pe lângă cele zece grenade au mai fost găsite ascunse în perete 18 cartuşe şi trei arme de foc.

ADVERTISEMENT

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, pirotehnicienii le recomandă cetăţenilor să sune imediat la 112 dacă găsesc elemente de muniţie. Acestea nu trebuie atinse, lovite, aruncate în foc ori duse la fier vechi. De asemenea, se recomandă ca muniţiile neexplodate să nu fie introduse în clădiri, încăperi sau locuinţe şi totodată focoasele sau elementele componente să nu fie demontate.

 

ADVERTISEMENT