Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce a pățit Niță când juca la Beer Sheva în Israel. „Nu ți-a zis în difuzor să cobori?”

Robert Niță a experimentat pe pielea lui ce înseamnă să locuiești într-o zonă de conflict. Acesta a rememorat un episod din perioada în care evolua pentru Beer Sheva.
19.10.2023 | 23:37
Ce a patit Nita cand juca la Beer Sheva in Israel Nu tia zis in difuzor sa cobori
Ce A PATIT Robert Nita cand juca in Israel “Masuri EXTRAORDINARE”. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Robert Niță a luat drumul Israelului după patru ani în care a jucat pentru Rapid. Moderatorul emisiunii “Suflet de Rapidist” a evoluat timp de un sezon pentru Beer Sheva. Niță a locuit acolo într-un bloc special conceput să reziste în caz de un atac militar.

Niță a povestit despre experiența sa la Beer Sheva

“Când plecam între Tel Aviv și Beersheba erau 100 de kilometri, mai puțin de 100 de kilomteri. Și treceam pe drumul național, cum mă duceam spre Beersheba , undeva făceai dreapta și scria Gaza.

ADVERTISEMENT

Era o barieră păzită, un tanc parcat acolo tot timpul și spunea câți kilometri sunt până la Fâșia Gaza. Pe acolo treceam. Când mi-am închiriat apartament acolo, am văzut una dintre camere, cea mai mică cameră, trei metri pătrați.

Un geam care se deschidea foarte greu. Nu avea gură de aerisire pentru că era central pentru tot apartamentul. Camera aia nu avea și ușă ca buncăr. Cu volan din acela care se închidea în trei puncte. Ca la seif.

ADVERTISEMENT

Cum vezi în filme la seifuri. Și l-am întrebat, era un român acolo care mă ajuta de foarte mulți ani. Avea și un chioșc de ziare în piața centrală în Beersheba. L-am întrebat ce e cu camera asta”, a declarat Robert Niță.

Conflictul din Israel continuă. Forțele ambelor armate sunt în alertă maximă, iar competițiile sportive au fost oprite din motive de siguranță. Chiar și în vreme de pace, tensiunea a fost la fel de ridicată. În Israel, existau exerciții militare în care civilii erau învățați cum să se protejeze în cazul unui atac.

ADVERTISEMENT

Nivelul de alertă din Israel este la maxim

“Stăteam la etajul 13 într-un bloc cu 15 etaje construit de către ruși. Și l-am întrebat. În fiecare cameră aveai difuzor. Nu înțelegeam eu ce vorbeau, dar m-am prins odată. Făceau fel și fel de exerciții. 

Mi-a spus atunci când vorbește în difuzor, te duci în cameră acolo și te închizi. Și nu ieși de acolo până nu vorbește iar. Dar eu neînțelegând limba, m-am uitat pe vizor, am văzut că nu e agitație și am stat liniștit. 

ADVERTISEMENT

După 10 minute mă sună să mă întrebe ce fac. I-am spus că sunt acasă. Mi-a zis că l-a sunat administratorul de la bloc că e mașina în parcare și nu cobor. A vorbit la difuzor și fac exerciții, trebuie să cobor să o iau pe scări. Nu foloseai liftul.

Era aripa aia de beton, de 15 etaje. În cazul în care construcția cădea sau era bombardată, stăteai în ăla din beton. Era și geamul blindat și aveai obligața să stai acolo. Acela nu cădea, era proiectat să reziste. Veneau în fiecare lună să facă revizie. Nu intra aerul, lumina, nimic.

Veneau în fiecare lună să ai proviziile necesare cu ce ar trebui să ai în camera aia. Veneau odată pe lună să ai apă și conserve, se uitau la termenul de garanție și tot. Erau prevăzători, dar uite că se întâmplă lucruri pe care nu le poți controla”, a completat Robert Niță.

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Amintirile lui Nita din Israel

ADVERTISEMENT