Life

Ce a pățit o româncă la resortul din Grecia unde era cazată. Vacanța a devenit un coșmar: ”Cine recunoaște persoana din poze să sune la poliție”

Ce i s-a întâmplat unei românce în resortul grecesc unde avea cazare. Sejurul său s-a transformat rapid într-o mare neplăcere.
18.06.2023 | 09:33
Ce a patit o romanca la resortul din Grecia unde era cazata Vacanta a devenit un cosmar Cine recunoaste persoana din poze sa sune la politie
Ce i s-a întâmplat unei românce în resortul grecesc unde avea cazare. Sejurul său s-a transformat rapid într-o mare neplăcere. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce a pățit o româncă la resortul din Grecia unde era cazată. Vacanța a devenit un coșmar. „Cine recunoaște persoana din poze să sune la poliție”, este mesajul pe care femeia l-a transmis în mediul virtual.

Ce i s-a întâmplat unei românce în resortul grecesc unde avea cazare. Sejurul său s-a transformat rapid într-o mare neplăcere

O româncă care a plecat în Salonic, la un resort grecesc extrem de cunoscut, a povestit ce i s-a întâmplat. Sejurul său s-a transformat rapid într-o mare neplăcere când a realizat că a rămas fără mai multe bunuri de valoare.

ADVERTISEMENT

Un hoț i-a furat din mașina parcată aproape de cazare, în miezul zilei, mai multe lucruri direct din portbagaj. Femeia a reușit să-l filmeze pe unul dintre indivizii care a lăsat-o cu o gaură uriașă în plan financiar.

„Mi-a fost spartă mașina și mi s-au furat lucruri din portbagaj, regiunea resort Sahara. Am reușit să identificăm fața unuia dintre indivizi de pe camera de bord, rog insistent cine recunoaște persoana din poze să raporteze la poliție. 

ADVERTISEMENT

Sau poate să-mi scrie mesaj. Mulțumesc”, a fost românca pe pagina Forum Grecia de pe Facebook, unde a primit numeroase comentarii de la oameni. Majoritatea sunt revoltați pentru că se fură și că statul elen nu ia măsuri.

Din păcate, autoritățile din Grecia nu oferă siguranță suficientă străinilor care își petrec concediul pe teritoriul țării sale, mai ales în perioada de vârf. Hoții obișnuiesc să spargă mașinile care au număr de înmatriculare străin.

ADVERTISEMENT
Hoțul care a acționat în Salonic, Grecia
Hoțul care a acționat în Salonic, Grecia. Sursa foto: Forum Grecia / Facebook

Grecia, depășită la capitolul sănătate?

Grecia pare să fie depășită și la capitolul sănătate, după ce în urmă cu o săptămână o femeie în vârstă de 63 de ani a murit. Românca coborâse de pe un vas de croazieră și se afla la o terasă în Halkidiki, salvarea venind după 75 de minute.

Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru ea. Prefectura Halkidiki are numai cinci centre medicale, toate fiind la distanțe mari. Acesta este motivul principal pentru care echipajele de urgență ajung cu mare întârziere la cazuri.

ADVERTISEMENT

„Nu știu și nu vreau să cred că dragul stat elen s-a axat foarte mult pe turism fără o infrastructură de safe sau de sănătate. Poate greșesc, dar când știi ca ai turiști dintr-o lume întreagă, serviciile de siguranță și de sănătate gândesc că ar trebui amplificate.

Chiar dacă proprietarii își protejează turiștii prin camere de luat vederi, contracte cu firme de servicii medicale dacă după, se rupe veriga, degeaba”, este un mesaj lăsat de un turist român, pe același forum.

ADVERTISEMENT