News

Ce a pățit Tudor Chirilă în timp ce juca pe scena Teatrului de Comedie. „Dă-l dracu de telelefon, băi nene, nu e nevoie să spui lumii că ai fost la teatru”

Tudor Chirilă, scos din sărite în timp ce juca într-o piesă la Teatrul de Comedie. „Probabil că dacă era scena mea aș fi oprit spectacolul”
04.02.2024 | 15:31
Ce a patit Tudor Chirila in timp ce juca pe scena Teatrului de Comedie Dal dracu de telelefon bai nene nu e nevoie sa spui lumii ca ai fost la teatru
Tudor Chirilă s-a arătat deranjat de lipsa de bun simț a unor spectatori / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Muzician, producător și compozitor, Tudor Chirilă este și actor. Vineri, în timpul spectacolului piesei „Căsătoria” (de Gogol), Tudor a fost enervat că un spectator nu și-a închis telefonul mobil, care suna în timp ce actorii se produceau pe scenă.

La teatru, ca la mall

Unii români vin la teatru cu aceleași apucături cu care merg pe plajă sau la mall. Regula de bun simț de a nu deranja pe alții din jur e de neînțeles pentru ei. Această regulă se aplică cu asupra de măsură în cazul unui spectacol de teatru, unde orice element disturbator poate să strice vraja cu care actorii își țin publicul în priză.

ADVERTISEMENT

„Telefoanele încă mai sună în sala de spectacol”

„Telefoanele mobile au apărut la noi prin 96. De atunci au trecut 28 de ani și ele încă mai sună în sala de spectacol. Cum s-a întâmplat aseară la Căsătoria la Teatrul de Comedie. Probabil că dacă era scena mea aș fi oprit spectacolul. Măcar pentru a-l face să înțeleagă pe proprietar cât de nasol e pentru un actor să-i fie întreruptă concentrarea”, a postat pe Facebook Tudor Chirilă, ca reacție după incident.

„Dă-l dracu’ de telelefon, băi nene”

„Aș mai adăuga că vedem fețele luminate de ecrane, că vedem, fără să ne dorim asta, telefoanele îndreptate spre noi filmåndu-ne și aș zice că e urât, urât rău. Teatrul nu e cinematogaf. Teatrul e un loc în care publicul se conectează cu actorii și invers. Conexiunea asta este fragilă, firavă, ușor de frânt. Dă-l dracu’ de telelefon, băi nene, nu e nevoie să spui lumii că ai fost la teatru. Sau nu, poți s-o spui, nu mai tre’ s-o și arăți. Poate în seara asta avem mai mult noroc. Tot la Comedie, tot la Căsătoria”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Postarea lui Chirilă a strâns imediat sute de comentarii. Printre ele, cum altfel, unul din care reiese că nu-i bai să sune telefonul în timpul spectacolului.

„Mai sunt cazuri în care își scrie copilul ceva”

„Câteodată te mai și plictisești, nu toate piesele și actorii au harul să te țină lipit, stană de piatră cu ochii holbați. Mai sunt cazuri în care îți scrie copilul ceva. Sunt situații și situații, nu doar nesimțiți. Dacă nu e sunet și lumina e la minim, nu e apt să scoată pe un actor bun din rol, să uite replicile. Sunt excepții oricum, câțiva în sute de persoane. Se mai și speculează tema că atrage polemici și adoră lumea să-i facă pe altii nesimțiți, punându-și astfel în valoare bunul simț nemaivăzut”.

ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă a răspuns: „Deci dacă te plictisești îți deschizi telefonul și dai drumul la ceva cu sonor eventual. Că, na, ești singur în sală. Ce raționament…”

Atunci să vină și actorii pe scenă cu telefonul în buzunar”

Alt internaut a completat: „Dacă te plictisești la teatru și trebuie să-ți verifici copilul, stai mai bine acasă si fă ce știi mai bine. Nu mai enerva și oamenii care merg acolo tocmai ca să intre în atmosfera piesei și să se conecteze cu actorii”.

ADVERTISEMENT

Atunci să vină și actorul pe scenă cu telefonul în buzunar că și el poate fi în astfel de situații. Si actorii au copii, au probleme, au situații”, a scris altcineva.

„Merg foarte des la teatru, în Londra. Telefoanele mobile sunt interzise strict în timpul spectacolului. Spectatorii se conformează, din respect. Rebelii riscă să piardă spectacolul pentru că li se cere să părăsească sala”, se arată într-o altă postare.

ADVERTISEMENT