Life

Ce a pățit un român plecat în vacanță în Grecia. Greșeala l-a costat scump

Ce a pățit un român plecat în vacanță în Grecia. A făcut o greșeală în trafic și a fost sancționat drastic de către polițiștii eleni. Iată cum ar fi fost sancționat la noi în țară!
20.07.2022 | 08:23
Ce a patit un roman plecat in vacanta in Grecia Greseala la costat scump
Ce a pățit un român plecat în vacanță în Grecia. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un român plecat în vacanță în Grecia a povestit experiența neplăcută prin care a trecut. Iată cum a rămas acesta fără numere de înmatriculare!

Ce a pățit un român plecat în vacanță în Grecia

Vacanța unui turist român plecat în Grecia nu a fost deloc așa cum se aștepta, totul din cauza unei greșeli pe care a făcut-o în trafic, pentru care oamenii legii eleni nu l-au iertat.

ADVERTISEMENT

Aflat în vacanță în Grecia, românul nu știa prea bine drumul pe care trebuia să meargă, așa că a făcut o greșeală în trafic și a ajuns pe un drum cu sens unic, mergând pe contrasens.

Polițiștii se aflau în zonă și au remarcat imediat greșeala făcută de român, așa că în doar zece minute, conaționalul a rămas fără numerele de la mașină. Desigur, acesta a fost și amendat.

ADVERTISEMENT

„Greșind drumul, poliția m-a oprit pentru că am intrat practic pe un drum cu sens unic.

În 10 minute de la predarea documentelor autoturismului și conversația pe care am avut-o cu ei.

Mi-au luat numerele de pe mașină”, a spus acesta, conform Observator.

În Grecia, regulile sunt mai aspre. Spre exemplu, dacă vorbești la telefon în timp ce conduci, poți primi o amendă de 350 de euro.

Ce arată legislația din România despre aceeași greșeală din trafic

În ceea ce privește legislația rutieră din România, pentru aceeași faptă săvârșită de român în Grecia, acesta ar fi rămas fără permis pentru patru luni de zile.

ADVERTISEMENT

„Se introduce sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile pentru executarea pe autostradă a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, de a circula sau de a traversa de pe un sens de circulaţie pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părţi carosabile, de a circula în sens contrar direcţiei de mers pe calea unidirecţională”, arată Codul Rutier 2022.