News

Ce fac unii români cu șezlongurile din Thassos. Idee ”împrumutată” de la nemți

Un român plecat în Thassos pentru concediu a scos recent în evidență o metodă din ce în ce mai întâlnită pe plajele popularei insule grecești și care are în prim-plan așa-zisa rezervare a șezlongurilor.
16.07.2022 | 17:26
Ce fac unii romani cu sezlongurile din Thassos Idee imprumutata de la nemti
Pe plajele mici din Thassos, găsirea unui șezlong poate deveni o problemă de multe ori. Foto: .facebook.com/groups/ForumThassosRomania/
ADVERTISEMENT

Având în vedere că Thassos este o destinație de vacanță foarte căutată de români, dar și că plajele de aici nu sunt foarte mari, găsirea unui șezlong poate deveni o problemă.

Concurență pentru șezlonguri în Thassos

Astfel, se pare că s-a împământenit o practică comodă pentru unii și foarte deranjantă pentru alții. Totul ar fi pornit de la clienții care cumpărau multe sucuri și băuturi alcoolice pe plajă de la cei care administrau spațiile.

ADVERTISEMENT

La lăsarea serii, considerând că au cheltuit sume mari pe o plajă, ei își arogau rezervarea prin prosop. Asta însemna că respectivii plecau la somn după ce își lăsau prosoapele pe șezlongurile ocupate ziua.

Pentru un neinițiat, situația a fost deranjantă, având în vedere că în Thassos sunt multe plaje pe care funcționează principiul ”primul venit, primul servit”.

ADVERTISEMENT

Observând dezbaterea de mai jos, se pare că românii au copiat gestul de la turiștii din Germania. Totuși, nemții și românii nu sunt singurii care își rezervă șezlongul cu prosopul odată cu lăsarea serii.

Dezbatere aprinsă între români

Atenție, nu este vorba despre orice șezlong, ci despre cele situate cât mai aproape de apă, în primul rând sau în primele rânduri. Practic, așa cum consideră unii turiști, cele mai bune șezlonguri pe o plajă din Thassos.

ADVERTISEMENT

Au venit românii la mare în Thassos! Primul rând de șezlonguri “rezervat” de seara de români (vorbeau românește)”, se arată într-o postare pe grupul de Facebook Forum Thassos.

Da, erau români. Nici ei nu știau ca alții le-au rezervat locurile din față folosind prosoapele de la hotel. Le-am explicat civilizat că nu este un obicei frumos pentru că în timpul acesta alții ar fi făcut consumație și ar fi ajutat un business să se mențină, etc.

ADVERTISEMENT

Au părut receptivi, toate bune. Greșeli cu toții facem, important este sa învățăm din ele”, a fost unul dintre răspunsuri. La aceeași postare, un alt comentariu a reliefat că obiceiul este mai vechi și ar aparține occidentalilor: ”Fac și românii multe, dar eu am văzut și în Grecia, și în Turcia multe nații care fac asta.”

ADVERTISEMENT