Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce a schimbat Mutu la CFR Cluj? „În prima repriză nu s-a văzut, apoi s-a făcut 2-1 cu un mare, mare cadou”

Adrian Mutu a debutat cu dreptul la CFR Cluj. Analiza duelului cu Voluntari la Fanatik SuperLiga și cadourile ilfovenilor.
30.01.2024 | 12:00
Ce a schimbat Mutu la CFR Cluj In prima repriza nu sa vazut apoi sa facut 21 cu un mare mare cadou
Adrian Mutu o menține pe CFR Cluj la 11 puncte de liderul FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a reușit să scoată pe CFR Cluj din criză pentru moment. Ardelenii se mențin la 11 puncte de FCSB după victoria cu 4-1 împotriva Voluntariului. Analiză la FANATIK SUPERLIGA.

Adrian Mutu, analizat la debut de Andrei Vochin: „N-a putut să schimbe decât starea de spirit”

Andrei Vochin e convins că „Briliantul” nu a avut suficient timp la dispoziție: „Mutu ce-a putut să schimbe în 4, 5, 6 zile? Nici nu știu câte antrenamente o fi făcut acolo. N-a putut să schimbe din punctul meu de vedere decât starea de spirit.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a schimbat sistemul și niște jucători. Ceea ce e mai important e că a schimbat starea de spirit. Sincer să fiu, această schimbare nu s-a văzut în prima repriză”.

În repriza a doua, CFR-ul s-a transformat totuși într-o altă echipă: „Eu cred că și-a folosit ce e mai bun în pauză. La cum s-a disputat prima repriză, felul de a juca nu a fost ceea ce trebuie. Mai mult decât atât, cei de la Voluntari, după ce au egalat au mai avut și o ocazie mare”.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin scoate în evidență un lucru: „Nu-mi amintesc să fi dat un gol din out-ul adversarului”

Andrei Vochin a taxat gafa uriașă din defensiva ilfovenilor: „Meciul s-a dus pe 4-1 și cei care fac analiză la CFR trebuie să vadă și chestia asta, că s-a făcut 2-1 cu un mare, mare cadou. Eu nu-mi amintesc să fi dat un gol din out-ul adversarului.

Din out-ul tău sunt situații să dai goluri, dar din out-ul adversarului mi-a fost greu să cred. Și ăla a fost golul descătușării. Carnat, fost jucător al CFR-ului. Dacă greșea Fernandez din poartă, se zicea tot așa, că a fost jucător al CFR-ului. Depinde și cum pleacă de-acolo. Am văzut multă la grintă la unii care au plecat de la club, abia așteaptau să-i pârlească.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici a fost chiar un pic mai dur: „Un rezultat mincinos, dar venit și pe fondul unor mari greșeli ale adversarilor. În a doua repriză, CFR-ul a jucat, a avut multe trasee și chiar a arătat fotbal. 

Ține-ți minte un jucător: Peter Michael, atacantul care a intrat și a dat gol. O să fie un jucător care își pune pecetea de anul ăsta și pe jocul CFR-ului și pe destinul campionatului. Să-l țineți minte pe băiatul ăla. Mă uitam la el și are fizic de atacant. Și se demarcă, e un băiat din-ăla care dă goluri”.

ADVERTISEMENT

„Scorul nu e poza primelor 60 de minute”

Vochin punctează faptul că ultima parte a meciului a aparținut în totalitate „feroviarilor”: „Scorul nu e poza primelor 60 de minute. Nu reflectă deloc, ci doar ultimele 30 de minute într-adevăr, când CFR-ul pur și simplu a măturat pe jos cu Voluntariul. 

Mă uitam chiar și la raportul duelurilor. Că în prima repriză CFR-ul a pierdut duelurile. După care situația a basculat de așa natură încât pe final de meci CFR a câștigat la pas scorul duelurilor. În fotbal, acest scor al duelurilor este extrem de important. 

Se constată o dependență clară între numărul duelurilor câștigate și rezultul final, ceea ce nu se constată de fiecare dată la posesie. Și al doilea motiv foarte clar e că fotbalul românesc suferă la dueluri. Noi pierdem meciuri pentru că nu suntem în stare să ne câștigăm duelurile”.

Andrei Vochin a analizat debutul lui Adrian Mutu la CFR Cluj

ADVERTISEMENT