Life

Ce alimente scad colesterolul. Sunt bogate în vitamine și fac bine și la digestie

Ce alimente scad colesterolul și sunt o alegere mai sănătoasă? Acestea sunt adevărate bombe de vitamine și de minerale și fac bine și la digestie.
05.03.2024 | 16:26
Ce alimente scad colesterolul Sunt bogate in vitamine si fac bine si la digestie
Ce alimente scad colesterolul. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Există mai multe alimente care scad colesterolul și fac bine la digestie. Ele sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și sunt și delicioase. Astfel, este bine să le includem în dieta noastră.

Ce alimente scad colesterolul

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și hipnoterapeut și totodată creatoarea Psiho-Dietei, a prezentat acele alimente care fac bine la digestie și scad colesterolul. Lista este una destul de lungă și avem de unde alege.

ADVERTISEMENT

Un colesterol ridicat poate genera probleme mari de sănătate. Astfel, este esențial să fim atenți la alimentația noastră și să avem grijă de organismul nostru. Alimentele procesate, spre exemplu, pot fi periculoase.

Produsele de patiserie de asemenea pot să crească colesterolul când sunt consumate des și în cantități mari. Ele sunt bogate în zaharuri, în grăsimi și chiar dacă sunt delicioase și ne satisfac pofta de foame, ne pot aduce și probleme.

ADVERTISEMENT

Ce alimente scad colesterolul? În primul rând legumele cu frunze verzi, citricele bogate în vitamina C, peștele gras, dar și semințele de chia, in, alunele, migdalele, dar și uleiul de măsline presat la rece.

Uleiul de măsline trebuie să fie pur, presat la rece

Și este și foarte ușor să le includem în dieta noastră. Putem opta pentru pește gras, bogat în Omega 3, precum celebrul somon. O alegere mai ieftină pot fi sardinele, dar și heringul. Și ele sunt unele dintre acele alimente care scad colesterolul.

ADVERTISEMENT

Referitor la uleiul de măsline, acesta trebuie să fie unul pur, presat la rece. Totodată, putem opta fără griji pentru un suc de citrice, pur, care e bogat în vitamina C și care are un efect benefic asupra organismului nostru.

„În primul rând avem alimentele bogate în Omega 3, cum ar fi peștele gras: somonul, sardinele, heringul și așa mai departe. Avem nucile, semințele: de chia sau de in care sunt bogate în Omega 3, alunele, migdalele, leguminoasele: mazăre, năut, fasole boabe, lintea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, uleiul de măsline, dar atenție să fie un ulei de măsline pur, nu contrafăcut, presat la rece. Legumele cu frunze verzi sunt o categorie foarte importantă de adus zilnic în alimentație.

Deci dacă adăugăm o salată cu frunze verzi la fiecare masă ușurăm digestia și ajutăm și partea aceasta de colesterol. Totodată cicitricele sunt foarte bogate în vitamina C și ne ajută la scăderea colesterolului rău”, a declarat Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și hipnoterapeut, creatoarea Psiho-Dietei, în cadrul emisiunii realizate de Cătălin Măruță.

Și totuși cum ne putem menține colesterolul sub control? Nutriționistul spune că un stil de viață haotic contribuie la creșterea colesterolului. La acesta se mai adaugă și băuturile carbogazoase, stresul, dar și alimentele bogate în zahăr.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Nunta faraonică din Teleorman cu 3 Rolls-Royce care a blocat circulaţia. Cum e...
Nunta faraonică din Teleorman cu 3 Rolls-Royce care a blocat circulaţia. Cum e viaţa în Buzescu fără canalizare şi gaze, dar cu palate
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut...
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Urmează noi zile libere pentru bugetari. Hotelierii se pregătesc deja
Urmează noi zile libere pentru bugetari. Hotelierii se pregătesc deja
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie