News

Ce amendă rişti dacă mergi la mare de 1 Mai

30.04.2020 | 11:35
Ce amenda risti daca mergi la mare de 1 Mai
ADVERTISEMENT

Anul acesta nu vei putea merge pe litoral de Ziua Muncii, întrucât riști să primești o amendă usturătoare dacă mergi la mare de 1 Mai.

Vrei să mergi la mare de 1 Mai? Riști o amendă usturătoare

Suntem în plină epidemie de coronavirus, motiv pentru care riști să primești o amendă usturătoare dacă mergi anul acesta la mare de 1 Mai.

ADVERTISEMENT

Trăim vremuri atipice, în care noul coronavirus a dus la impunerea unor măsuri stricte de izolare și distanțare socială. Printre acestea se numără și interzicerea călătoriilor dintr-o localitate în alta dacă acestea nu sunt făcute cu motive bine întemeiate.

Cu alte cuvinte, anul acesta nu poate fi luată în calcul petrecerea Zilei Muncii pe litoral, la soare și distracție. Riști să primești o amendă usturătoare în caz contrar, potrivit autorităților române.

ADVERTISEMENT

În urma ordonanțelor militare, oamenii legii au acum ocazia de a sancționa orice persoană care încalcă prevederile impuse pe durata stării de urgență.

Sancțiunile sunt foarte mari

Să nu uităm că măsurile expiră, dacă nu vor fi prelungite, la data de 15 mai, astfel că mini-vacanța de 1 Mai intră în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, în caz că ești prins încălcând măsurile dispuse de autorități, riști să primești o amendă de cel puțin 2.000 de lei, însă valoarea sancțiunii poate crește până la 20.000 de lei.

Persoanele juridice ar putea avea și mai mult de suferit, întrucât amenzile în cazul lor pornesc de la 10.000 de lei și pot ajunge până la 70.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Pe lângă amenda propriu-zisă, care oricum este destul de usturătoare, oamenii legii au pot aplica şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, cum ar fi:

-Confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie.

-Interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate.

-Suspendarea temporară a activităţii.

-Desfiinţarea unor lucrări.

-Refacerea unor amenajări.

Aceste măsuri complementare de sancţiune pot fi aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei, avertizează oamenii legii.

În caz că vrei să petreci anul acesta ziua de 1 Mai la mare, ține cont că riști să primești o amendă usturătoare dacă nu ai un motiv foarte bine întemeiat pentru a putea justifica prezența ta pe litoral.

În eventualitatea în care primești o amendă pentru încălcarea ordonanțelor militare, singura veste bună este că poți plăti sancțiunea și online, prin Ghiseul.ro, facilitate disponibilă din data de 6 aprilie.

Pentru a putea plăti amenda online, persoana respectivă trebuie să aibă cont pe Ghișeul.ro. După ce te loghezi pe platforma de plăți, va trebui să completezi formularul online cu datele solicitate de sistem, iar plata se va face prin card bancar.

“Autoritățile și instituțiile publice în a căror competență revine constatarea și sancționarea contravențiilor rezultate din ordonanțele militare aprobate în temeiul Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/1999 au fost informate că la întocmirea proceselor-verbale de constatare a contravenției și, eventual, la îndrumarea persoanelor sancționate să aibă în vedere indicarea contului de venituri 20A350102 „Venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate”, anunța Poliția Română.

Nu uita că poți plăti doar jumătate din minimul amenzii în cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal.

Între 24 martie și 19 aprilie, oamenii legii din România au împărțit 200.000 de amenzi. Raportat la populaţia ţării, ar rezulta că un român din 100 a fost amendat.

Așadar, după cum arată și statisticile, oamenii legii nu se feresc să aplice sancțiuni tuturor celor care sunt prinși că încalcă dispozițiile ordonanțelor militare.

ADVERTISEMENT
Tags: