News

Ce amendă se aplică dacă nu porți mască în mijloacele de transport în Germania. Purtarea măștilor de protecție la nemți e obligatorie de luni

22.04.2020 | 19:39
Ce amenda se aplica daca nu porti masca in mijloacele de transport in Germania Purtarea mastilor de protectie la nemti e obligatorie de luni
ADVERTISEMENT

Purtarea măștilor de protecție contra coronavirus va deveni obligatorie în Germania. O amendă importantă se va aplica celor care vor fi depistați în public fără acest mijloc de protecție contra virusului.

Ce amendă se aplică dacă nu porți mască în mijloacele de transport în Germania. Purtarea măștilor de protecție la nemți e obligatorie de luni

În cursul acestei săptămâni, toate statele germane au anunțat planuri de a face ca măștile de protecție să fie obligatorii pentru a combate răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Regiunea Bremen a devenit zona federală finală care a susținut măsurile, Senatul său urmând să confirme decizia vineri.

Utilizarea măștilor de protecție va fi obligatorie pentru transportul public în întreaga Germanie. De asemenea, nemții vor trebui să aibă masca și când merg la cumpărături.

ADVERTISEMENT

Decizia statului condus de Angela Merkel vine după ce și alte țări au luat astfel de măsuri. Austria a făcut obligatorii măștile la cumpărături la începutul acestei luni, iar miercuri exemplu a fost preluat și de Elveția.

Când intră în vigoare obligativitatea purtării măștilor în Germania

Conform BBC, Noua regulă privind purtarea obligatorie a măștii intră în vigoare în majoritatea statelor începând de luni, 27 aprilie, odată va fi adoptată de legislaturile locale.

ADVERTISEMENT

Toate cele 16 state vor face acoperirile faciale o necesitate în transportul public. Spre deosebire de alte zone, la Berlin nu va fi obligatoriu ca cetățenii să poarte o mască la cumpărături.

În ceea ce privește amenda pentru cei care nu vor purta astfel de măști de protecție în mijloacele de transport în comun, aceasta este una care se ridică la 25 de euro.

ADVERTISEMENT

Statul nordic Mecklenburg-Pomerania de Vest a anunțat că a impus o amendă de 25 de euro pentru oricine este prins fără o mască în transportul public. Alte state încă nu au specificat pedepsele pecuniare, dar este de așteptat ca peste tot să există o sumă importantă.

Institutul german Robert Koch (RKI) a confirmat 145.694 de cazuri de COVID-19 și a înregistrat 4.879 de morți în total de la startul pandemiei în Germania.

Datele de miercuri au arătat a doua zi consecutivă cu creștere a numărului de decese, 281, comparativ cu 194 raportate marți.

ADVERTISEMENT