News

Ce angajați români primesc peste două mii de euro în mână! Surpriza din topul salariaților

Ce angajați români primesc peste două mii de euro în mână și în ce domeniu prestează aceștia
14.08.2021 | 22:10
Ce angajati romani primesc peste doua mii de euro in mana Surpriza din topul salariatilor
Există salariați care încasează și peste două mii de euro. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Există trei bănci în România care își plătesc salariații cu bani serioși. Vorbim despre EximBank, ING Bank şi First Bank. Acestea sunt într-un top al angajatorilor.

Cele trei bănci oferă salarii medii cuprinse între 8.500 şi 9.500 de lei net pe lună. Vorbim de cel puţin peste 50% mai mult decât media din sistemul bancar.

ADVERTISEMENT

Ce salariați români primesc peste două mii de euro în mână!

O analiză a Ziarului Financiar pe baza datelor de la Registrul Comerţului a scos în evidență că EximBank, ING Bank şi First Bank sunt băncile din România care îşi plătesc cel mai bine angajaţii.

De remarcat că dintre băncile aflate în top 10 după va­loarea activelor în 2020, doar trei (EximBank, ING Bank şi BCR) se află şi în top 10 bănci care ofe­ră cele mai mari salarii angajaţilor.

ADVERTISEMENT

Un detaliu aparte este legat și de faptul că în acelaşi timp, cele mai mici salarii din bănci sunt la CEC Bank, Patria Bank şi Credit Europe Bank.

Conform sursei anterior citată, aici salariile medii sunt sub 5.000 de lei net.„Băncile mari au structuri mari de re­tail, front office, poziţii operaţionale care trag în jos media salariilor, faţă de băncile mai mici care tind să se focuseze pe segmente cor­po­rate.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în organizaţiile mici, în ge­ne­ral, ponderea managerilor şi a specia­liş­tilor este mai mare decât în organizaţiile mari, pen­tru că au nevoie de roluri de coor­do­nare / stra­tegie indiferent de dimensiunea echi­pei.

Salariul mediu pe companie este un indicator general care nu poate duce la concluzia din întrebare, respectiv că băncile cu un număr redus de angajaţi îi plătesc mai bine“, a explicat Oana Munteanu, director people & organisation în cadrul firmei de audit şi consultanţă PwC România.

ADVERTISEMENT

De precizat că atunci când s-a calculat media salarială au fost incluse şi bonusurile bancherilor. Atenție, acestea pot fi semnificative în cazul directorilor de bănci.

De asemenea, beneficiile, cum ar fi al 13-lea salariu, oferit de unele bănci locale a fost socotit și el. Salariul mediu din sectorul bancar a ajuns anul trecut la valoarea de 5.747 de lei net pe lună.

Vorbim despre o creştere cu 7% faţă de anul 2019, an în care pandemia de coronavirus era încă departe. Totodată, un angajat dintr-o bancă încasează, în medie, cu 74% mai mult decât un angajat cu salariul mediu pe economie, mai arată datele INS

ADVERTISEMENT