Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce ar schimba Porumboiu la primul 11 pentru România – Kosovo. „Acolo e problema”

România se pregătește de duelul cu Kosovo din preliminariile EURO 2024, iar Adrian Porumboiu și-a spus părerea despre cum ar trebui să arate echipa de start.
12.09.2023 | 15:00
Ce ar schimba Porumboiu la primul 11 pentru Romania  Kosovo Acolo e problema
Adrian Porumboiu i-a ales primul 11 lui Edi Iordănescu. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a remizat cu Israel, iar toată atenția se îndreaptă asupra partidei cu Kosovo. Tricolorii vor victoria împotriva unui adversar ce pare că se îndepărtează tot mai mult de calificare.

Adrian Porumboiu a ales primul „11” al României pentru meciul cu Kosovo

Adrian Porumboiu crede că Edi Iordănescu ar trebui să înceapă cu Ianis Hagi în atac, alături de Denis Alibec și Daniel Birligea, despre care spune că este mult mai eficient decât George Pușcaș.

ADVERTISEMENT

În schimb, Adrian Porumboiu nu este mulțumit de fundașii laterali din meciul cu Israel și crede că Rațiu, cel ce îi va lua locul lui Manea, accidentat, în primul 11, va fi mult mai bun.

La mijloc, Porumboiu mizează pe Stanciu, pe care îl vede un punct fix în primul 11, dar și pe Răzvan Marin, contestat după meciul cu Israel, dar despre care spune dcă este un jucător foarte important.

ADVERTISEMENT

În final, în poartă mizează pe Horațiu Moldovan, motivând că Târnovanu este un portar foarte bun, dar acesta nu a confirmat în meciurile internaționale, având mai multe gafe.

Din punctul meu de vedere, în atac i-aș face loc lui Ianis. Aș juca în continuare cu Alibec, care este într-o formă de apreciat. Nu știu ce este cu Birligea, dar în locul lui Pușcaș cred că este mult mai mai direct pe poartă, dar nu va intra din prima.

ADVERTISEMENT

Cred că trec printr-o formă nu atât de bună fundașii laterali, Bancu și Manea. Rațiu vine cu o cotă bună, e în Spania, joacă acolo, e un fotbalist pe care putem conta. Stanciu e punct fix, e la maturitatea deplină.

Toată lumea a dat în Răzvan Marin. Răzvan Marin dacă joacă ce trebuie să joace și prinde o zi bună e un jucător valoros și un jucător care mi-e greu să cred că va fi scos din echipă.

ADVERTISEMENT

La fundașul stânga e greu, deoarece Camora are o vârstă. Bancu e mai puțin fundaș și mai puțin atacant. Sunt de acord că Târnovanu e un portar foarte bun, dar la meciurile internaționale a avut slăbiciunile lui.

La modul în care a apărat și cum ne-a scos în două situații limită, nu ai cum să îl schimbi pe Moldovan. După cum a jucat în prima repriză, cu siguranță aș juca cu Florinel Coman. Am încredere totală că Edi va începe cel mai bun 11”, este analiza făcută de Adrian Porumboiu la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30 și în reluare, pe Facebook și Youtube, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT