Sport

Totul despre România – Kosovo în etapa 6 din grupa I a preliminariilor Euro 2024. Moment de reculegere pentru victimele seismului din Maroc

Marți, 12 septembrie, de la ora 21:45 are loc partida România - Kosovo, contând pentru etapa a 6-a din grupa I a preliminariilor EURO 2024
12.09.2023 | 21:59
Totul despre Romania  Kosovo in etapa 6 din grupa I a preliminariilor Euro 2024 Moment de reculegere pentru victimele seismului din Maroc
Înainte de startul partidei România - Kosovo, din etapa a 6-a a preliminariilor pentru Euro 2024, s-a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurului din Maroc. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
12-09-2023
19:06

Moment de reculegere pe Arena Națională

Înainte de startul partidei România – Kosovo, din etapa a 6-a a preliminariilor pentru Euro 2024, s-a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurului din Maroc.

Jucătorii celor două formații s-au adunat la mijlocul terenului, iar cei aproximativ 30.000 de spectatori au păstrat un minut de liniște.

12-09-2023
13:06

Informații utile pentru suporteri la meciul România - Kosovo

România joacă pe teren propriu împotriva Kosovo în etapa cu numărul 6 din preliminariile Euro 2024. Federația Română de Fotbal a venit cu o serie de informații utile pentru suporterii care vor fi diseară pe Arena Națională.

  • Porțile stadionului se vor deschide la 19:30
  • Suporterii vor putea vizita Arena Fanilor începând cu 18:30
  • Casele de bilete vor fi deschise până la startul partidei.
  • Totodată, programul STB a fost prelungit până la ora 01:00 pentru toate liniile de transport în comun care intersectează Piata Pierre de Coubertin, Bulevardul Basarabiei și Maior Coravu. 

FRF are și o surpriză pentru „tricolori”. Imnul României va fi intonat la meciul de marți seară cu Kosovo de Adda în startul partidei. 

12-09-2023
08:41

Edi Iordănescu a ales lotul: Bîrligea îi ia locul lui Manea

Selecționerul Edi Iordănescu a făcut o modificare în lotul României pentru meciul cu Kosovo. Cristi Manea este indisponibil în urma antrenamentului de luni, 11 septembire. Fundașul lateral are câteva probleme medicale. Potrivit celor de la FRF.ro, Daniel Bîrligea este “tricolorul” care îl va înlocui pe jucătorul de la CFR Cluj. 

1. Ștefan TÂRNOVANU • 2. Andrei RAȚIU • 3. Radu DRĂGUȘIN • 4. Adrian RUS • 5. Vladimir SCRECIU • 6. Marius MARIN • 7. Denis ALIBEC • 8. Alexandru CICÂLDĂU • 9. George PUȘCAȘ • 10. Nicolae STANCIU • 11. Nicușor BANCU • 12. Horațiu MOLDOVAN • 13. Valentin MIHĂILĂ • 14. Ianis HAGI • 15. Andrei BURCĂ • 16. Marian AIOANI • 17. Daniel BÎRLIGEA • 18. Răzvan MARIN • 19. Darius OLARU • 20. Florinel COMAN • 21. Olimpiu MORUȚAN • 22. Mario CAMORA • 23. Deian SORESCU

Edi Iordănescu a ales lotul: Bîrligea îi ia locul lui Manea

11-09-2023
18:49

Antrenament oficial la Mogoșoaia

Echipa națională a României a susținut antrenamentul oficial înaintea partidei cu Kosovo, din preliminariile Euro 2024.

românia - kosovo Euro 2024

Ședința de pregătire condusă de selecționerul Edi Iordănescu a avut loc în cantonamentul de la Mogoșoaia.

românia - kosovo Euro 2024

11-09-2023
17:41

Jandarmeria anunţă controale draconice de securitate la stadion

Într-un comunicat emis de Jandarmerie se anunţă controale draconice de securitate la stadion, atât a maşinilor care intră în incinta Arenei Naţionale, cât şi a fanilor, la porţile de acces: 

“Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare”, se arată în comunicatul Jandarmeriei. 

11-09-2023
13:03

Program prelungit la STB

Federația Română de Fotbal a anunțat că, la fel ca și la meciul cu Israel, a obținut prelungirea programului STB pentru întâlnirea cu Kosovo de marți.

Mai exact, toate liniile terestre de transport în comun care trec prin Piața Pierre de Coubertin, Bulevardul Basarabiei și Maior Coravu vor funcționa până la ora 1:00.

Începând de luni, biletele pentru meciul cu Kosovo sunt disponibile și la casele de bilete de la Arena Națională. Programul acestora este astfel:

  • Luni, 11 septembrie: 12:00 – 20:00
  • Marți, 12 septembrie: 12:00 – 21:45

Prețurile sunt cuprinse între 35 de lei, la peluze, și 60 de lei, la tribune. Biletele sunt dispobile și online pe site-ul bilete.frf.ro.

10-09-2023
12:14

Arbitrul partidei România - Kosovo

UEFA a anunțat arbitrii partidei România – Kosovo din etapa cu numărul 6 a preliminariilor Euro 2024. Willy Delajod va conduce în premieră un meci al naționalei de fotbal a României. 

„Centralul” francez în vârstă de 30 de ani va fi ajutat de la linii de asistenții Erwan Finjean și Philippe Jeanne. Arbitrul de rezervă este tot din Franța, Thomas Leonard.

Deși nu a arbitrat vreun meci al echipelor naționale de fotbal ale României, Willy Delajod a condus în cupele europene duelul CFR Cluj – Lincoln Red Imps în preliminariile Ligii Campionilor din vara anului 2021.

După ce a remizat sâmbătă, 9 septembrie cu naționala Israelului în etapa a 5-a a preliminariilor Euro 2024, scor 1-1, grupa I, reprezentativa României susține marți, 12 septembrie, tot de la ora 21:45, un al doilea meci pe teren propriu, de această dată oponentul fiind naționala statului Kosovo, pe care oficialii țării noastre nu l-au recunoscut niciodată.

România, obligată la victorie împotriva kosovarilor

România se află în fața unui moment extrem de important, putând obține biletele pentru turneul final al EURO 2024, acolo unde a fost ultima dată în 2016, la competiția organizată de Franța. Ar fi o mare performanță pentru fotbalul românesc și pentru echipa națională, care tot din Franța, dar din 1998 nu a mai reușit să ajungă la un turneu final de CM.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Kosovo nu va fi însă un examen ușor. Această reprezentativă nou apărută în fotbalul european, aparținând unei țări care nu este recunoscută de multe state de pe continent are jucători de foarte bună valoare, care nu vor veni la București pentru a face act de prezență, având în ADN spiritul de luptători.

Tricolorii trebuie să atace din primul minut pentru victorie cu Kosovo

De ani destui de mulți naționala României nu a mai știut cum să fie vioara întâi în meciurile importante, preferând să meargă pe principiul cu apărarea e cel mai bun atac. Adevărul este că de ani buni, atacanții de valoare pot fi numărați pe degete și atunci tactica a fost una defensivă, cu speranța contraatacului. Așa s-a scos și acea absolut miraculoasă remiză din Elveția, cu două goluri pe contre venite de la vitezistul Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Acum a venit însă momentul adevărului pentru cei trei oameni din avanposturi, Alibec, Pușcaș sau Bîrligea, bineînțeles susținuți puternic de mijlocași cu profil ofensiv, să renunțe la această veșnică prudență și să nu lase adversarul din Kosovo să iasă din propria jumătate. Cu alte cuvinte e momentul ca România să pună presiune pe adversar.

Edi Iordănescu, aceeași atitudine prudentă ca predecesorii săi

Edi Iordănescu nu pare a fi personajul care să îndemne echipa la luptă deschisă, pentru a-l ține astfel cât mai mult în propria jumătate. Selecționerul vorbește despre faptul că avem șanse reale la calificare, care însă, în opinia sa, trebuie obținută cu inteligență și cu răbdare, căutând să facem adversarul să riște, să se expună.

ADVERTISEMENT

Este clar că un meci împotriva Kosovo nu este foarte ușor. Dar avem jucători, mai ales în compartimentul median, care pot câștiga un meci prin felul în care se vor organiza și vor oferi acele pase filtrante de calitate care să ofere culoare bune de gol pentru cei trei atacanți.

Kosovarii din Superligă ne-au pus gând rău

În SuperLiga avem doi jucători kosovari cu profil ofensiv de foarte bună calitate. Este vorba de Ermal Krasniqi de la CFR Cluj și de acest Albion Rrahmani, care a înviat Rapidul cu golurile sale, duble la fiecare meci de până acum. Ambii au fost convocați pentru meciurile cu Elveția și cu România. Și ambii promit să ne facă viața grea.

ADVERTISEMENT

Krasniqi spune că este jucătorul lui CFR Cluj dar sufletul este evident pentru țara lui și speră ca suporterii din Cluj să înțeleagă că pentru echipa națională trebuie să dai totul. Rrahmani e și mai direct, spunând că joacă la Rapid, vrea cât mai multe trofee cu clubul său dar naționala e cu totul altceva și va lupta pentru un rezultat bun și pentru a avea o contribuție cât mai mare la acest rezultat bun.


  • 1,88 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „ambele echipe marchează” la meciul România – Kosovo

ADVERTISEMENT