News

Ce au descoperit inspectorii ANPC într-un restaurant cunoscut din București! Imaginile mizeriei

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din București a fost închis de inspectorii ANPC după ce au descoperit munți de mizerie în bucătărie.
09.10.2022 | 10:46
Ce au descoperit inspectorii ANPC intrun restaurant cunoscut din Bucuresti Imaginile mizeriei
Horia Constantinescu, președintele ANPC, a dezvăluit mizeria dintr-un cunoscut restaurant chinezesc / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a dezvăluit pe conturile sale de socializare ce a descoperit într-unul dintre cele mai cunoscute restaurante chinezești din București, loc frecventat de lumea bună a Capitalei. Iar dacă la mese lucrurile par în regulă, în spate, în bucătărie și în magazie, situația era dezastruoasă.

Inspectorii ANPC s-au îngrozit după ce au vizitat un restaurant cunoscut din București

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a postat pe contul său de socializare rezultatul unei ”vizite” făcute la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Capitală, devenit simbl pentru mâncarea chinezească.

ADVERTISEMENT

”Templul Soarelui (mizeriei), unul dintre cele trei, a fost oprit până va avea bunul simț să-și curețe bucătăria!”, a notat președintele ANPC, însoțind postarea cu câteva imagini ale dezastrului din bucătăria restaurantului.

Mai mult, informează Antena 3, localul a fost închis pe o perioadă de până la șase luni, iar patronul restaurantului a fost amendat cu 15.000 de lei pentru mizeria descoperită de inspectorii de la ANPC. Neregulile constatate acolo au fost însă de natură să îi impresioneze negativ pe cei aflați în control.

ADVERTISEMENT

În bucătărie, mizerie de nedescris. Gândacii își făcuseră culcuș acolo

Conform comunicatului citat de Antena 3, inspectorii ANPC au descoperit o mizerie de nedescris în bucătăria restaurantului cu specific chinezesc. Astfel, la Templul Soarelui, pe lângă depozitarea improprie a produselor alimentare – carnea și alte ingrediente fiind pusă pe jos sau în frigidere mizerabile – au descoperit și insecte vii.

Neregulile găsite au fost nenumărate, susțin organele de control. ”Materii prime, semipreparate si preparate finite fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, cât și data limită de consum. (…) utilizare bureți de sârmă, ustensile de bucătărie de profesionale, recipiente neigienizate, deteriorate, cu grad avansat de uzură și arsuri, colectare reziduuri în recipiente fără capac. (…)

ADVERTISEMENT

Cuptoare, aragaz, hote, neigienizate, nefuncționale, grad avansat de uzură, arsuri, acumulări masive de impurități, grăsimi; sistemul de ventilație din incinta blocului alimentar neigienizat (…)

paviment, pereți si tavan neigienizate, depreciate, prezintă exfolieri, igrasie, bucăți depreciate, prezența de insecte vii și moarte (gândaci, muște)”, susțin cei de la ANPC.

ADVERTISEMENT

Mai mult, amenda și închiderea localului a venit după ce s-a constatat și prezența mucegaiului, dar și pentru că nu exista o autorizație de funcționare valabilă din partea primăriei.

În altă ordine de idei, Horia Constantinescu a anunțat, pe contul său de socializare, și amendarea companiei Blue Air, din nou, tot cu 2 milioane de euro, dar a și felicitat Primăria Capitalei pentru că s-a apucat să desființeze locurile de joacă din București care nu sunt conforme cu normele de securitate.

ADVERTISEMENT
Tags: