News

Ce au descoperit polițiștii la hotelul unde era angajată autoarea crimei din Mangalia. S-au aplicat primele sancțiuni

Hotelul unde era angajată Loredana, autoarea crimei din Mangalia, a fost vizat astăzi de mai multe controale ale polițiștilor sau angajați ai DPS.
12.08.2023 | 15:20
Ce au descoperit politistii la hotelul unde era angajata autoarea crimei din Mangalia Sau aplicat primele sanctiuni
Ce au descoperit polițiștii la hotelul unde era angajată autoarea crimei din Mangalia. S-au aplicat primele sancțiuni. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Concret, la fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa și Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

Ce au descoperit polițiștii la hotelul unde era angajată autoarea crimei

Potrivit ziuaconstanta.ro, hotelul respectiv a fost luat la puricat la scurt timp după ce crima care a șocat România a devenit principalul subiect al săptămânii. Totodată, inspectorii ITM vor să afle din partea reprezentanților hotelului care a fost situația cu Loredana, fata care și-a ucis prietena în Mangalia.

ADVERTISEMENT

”La data de 10 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa și Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au efectuat activități de control la 3 puncte de lucru aparținând unui agent economic din stațiunea Saturn și municipiul Mangalia.

În urma neregulilor constatate la două dintre punctele de lucru, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale la Legea 8/1996, în valoare totală de 30.000 de lei. De asemenea, a fost constatată o infracțiune la Legea 53/2003, privind Codul Muncii, respectiv infracțiunea de folosirea minorilor pentru prestarea unor activități cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al acestora, constând în aceea că, la data de 8 august a.c., pe timp de noapte, au primit la muncă o minoră, de 17 ani, în condițiile în care legislația muncii interzice desfășurarea de activități lucrative, de către minori, în intervalul orar 22.00 – 06.00”, au transmis autoritățile, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Așadar, hotelul s-a ales cu mai multe amenzi, pentru că au fost găsite foarte multe nereguli. Amenzile nu sunt mici, pentru că reprezentanții hotelului vor fi nevoiți să scoată din buzunare sute de mii de lei, cea mai mare amendă fiind cea de 30.000 de lei pentru ”nerespectarea normelor de preparare și prelucrare a alimentelor”.

Totodată, operatorul economic a fost sancționat contravențional, în baza H.G. 857/2011, cu amendă în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de preparare și prelucrare a alimentelor, și cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în baza H.G. 984/2005, pentru depășirea capacității de depozitare. De asemenea, a fost ridicată, în vederea distrugerii, cantitatea de aproximativ 100 de kilograme de carne de pui.

ADVERTISEMENT

Operatorul economic a mai fost sancționat contravențional, în baza O.G. 21/1992, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru produse și proceduri nesigure, care afectează sănătatea consumatorilor, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru condiții prescrise și nedeclarate de producător pentru produse, și cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea, la prestarea serviciilor nealimentare, a condițiilor de igienă, condiții stabilite de producător, și a actelor normative.

În plus, au fost luate măsurile complementare de oprire temporară a prestării de servicii în blocul alimentar al unui punct de lucru și oprirea definitivă din consum a cantității de 100 de kilograme de carne și prăjituri. Totodată, operatorul economic a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 12.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În baza H.G. 984/2005, pentru neconcordanță între eticheta de pe produs și documentul de recepție, și ridicarea, în vederea distrugerii, a cantității de 10 kilograme carne de pui, precum și cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în baza H.G. 857/2011, pentru neutilizarea corespunzătoare a substanțelor dezinfectante”, au concluzionat autoritățile.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română