News

Ce au făcut Ciucă și Ciolacu la granița Coreei de Nord. Selfie neașteptat din zona demilitarizată

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au ajuns în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, acolo unde și-au făcut un selfie.
23.12.2022 | 11:18
Ce au facut Ciuca si Ciolacu la granita Coreei de Nord Selfie neasteptat din zona demilitarizata
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au fotografiat în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud / Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Ipostază neașteptată pentru premierul Nicolae Ciucă și șeful deputaților, Marcel Ciolacu. Cei doi apar împreună, într-o fotografie realizată la granița dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord.

Nicolae Cucă și Marcel Ciolacu, pe urmele soldaților care au vrut să invadeze Coreea de Sud

”Astăzi am vizitat Zona Demilitarizată dintre cele două state coreene și al treilea tunel de penetrație, ultimele răni ale Războiului Rece. România este alături de Coreea de Sud și sprijină pacea durabilă”, a declarat Nicolae Ciucă pe contul de Twitter al Guvernului României.

ADVERTISEMENT

În postare, Nicolae Ciucă face referire la vizitarea unuia din cele patru tuneluri construite de Coreea de Nord în planul său de a invada Coreea de Nord, la sfârșitul anilor ’70. Acesta are 1,6 km în lungime și aproape 2 metri înălțime, având o capacitate de peste 30.000 de persoane.

Cinci miniștrii au făcut parte din delegația premierului României la Seul

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu se află într-o vizită de lucru la Seul, acolo unde miercuri au discutat cu premierul și președintele parlamentului sud-coreean.

ADVERTISEMENT

Cei doi conduc o delegație extinsă, din care fac parte miniștrii: Sorin Grindeanu, Ligia Deca, Sebastian Burduja, Florin Spătaru, Virgil Popescu, precum și deputații: Alfred Simonis, Eugen Bejenariu, sau directorul Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță.

Membrii delegației au luat parte la o masă rotundă de afaceri, prilej cu care Nicolae Ciucă a exprimat interesul României pentru consolidarea relațiilor între cele două state.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă: ”Sprijinim sectorul nuclear civil”

“România are toată deschiderea pentru a facilita investiţiile companiilor sud-coreene. Suntem profund interesaţi de consolidarea cooperării în domeniile energiei verzi şi tehnologiilor digitale, precum şi a legăturile dintre IMM-urile din ţările noastre.

Urmărim parteneriatul cu KOSME (Korea SME and Startups Agency) pentru înfiinţarea unui Centru de Schimb Tehnologic în Bucureşti. În condiţiile creşterii, în plan global, a relevanţei securităţii aprovizionării cu energie, este necesar să avansăm discuţiile privind energia nucleară – energie sigură, curată şi accesibilă pentru consumatori şi inovarea în acest domeniu.

ADVERTISEMENT

Partea română susţine dezvoltarea lanţului de aprovizionare al reactoarelor modulare de mici dimensiuni, precum şi inovarea în domeniul tehnologiilor din sectorul nuclear civil”, a declarat Nicolae Ciucă într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT