News

Ce au găsit doi tineri ascuns într-o pădure din Vrancea. Nu le-a venit să creadă: “Doi norocoși”

Descoperire impresionantă, făcută de doi tineri, într-o pădure din județul Vrancea. Bărbații urmează să primească o recompensă.
04.03.2024 | 20:41
Ce au gasit doi tineri ascuns intro padure din Vrancea Nu lea venit sa creada Doi norocosi
Ce au găsit doi tineri ascuns într-o pădure din Vrancea. colaj Fanatik/ Foto Facebook/ invrancea.ro
ADVERTISEMENT

Doi tineri din Vrancea au făcut o descoperire impresionantă, într-o pădure din Podu Lacului, comuna Poiana Cristei. Totul s-a întâmplat, sâmbătă, iar cei doi bărbați vor primi o recompensă în urma evenimentului neașteptat.

Descoperire impresionantă într-o pădure din Vrancea. Ce au găsit tinerii

Tinerii sunt căutători de vestigii istorice, iar în weekend au făcut cea mai mare descoperire de până acum. Cu ajutorul unui detector de metale au găsit 150 de monede, despre care se crede că sunt grecești și ar avea o vechime de aproximativ 2.000 de ani.

ADVERTISEMENT

Localnicii respectivi ies foarte des cu detectoarele de metale. Sâmbătă, norocul a dat peste ei și au descoperit cele 150 de monede. Au anunțat autoritățile, care au sosit în zona respectivă pentru a o securiza și pentru a prelua monedele. Urmează să se afle dacă, într-adevăr, sunt autentice.

De asemenea, se va stabili din ce perioadă istorică fac parte. Monedele au ajuns la Direcția Județeană de Cultură. Ulterior vor fi preluate de Muzeul de Istorie a Vrancei și vor fi analizate de arheologi. Despre această descoperire a vorbit și primarul din Poiana Cristei, Vlad Petruș.

ADVERTISEMENT

„Doi norocoși, domnul Munteanu având legătură cu Poiana Cristei (socrii) au descoperit în satul Podu Lacului peste 150 monezi ce le estimam neprofesionist ca fiind drahme antice grecești! Încă o dovada ca suntem de peste 2000 de ani !”, a scris primarul pe Facebook.

Cei doi bărbați vor primi o recompensă

După verificările făcute de experții în domeniu, se va stabili ce valoare au aceste monede. Prin urmare, cei doi tineri vor primi o recompensă. Ei se vor alege cu 20 la sută din valoarea acestora, conform legii.

ADVERTISEMENT

Un eveniment similar a avut loc, în luna ianuarie, în Vaslui. Un tânăr a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, o monedă de pe vremea împăratului Traian, în comuna Albești. Vorbim de un denar roman, emis de împăratul Traian.

Bărbatul a anunțat autoritățile statului cu privire la comoara pe care a găsit-o. A fost transferată Muzeului Vasile Pârvan din Bârlad, fiind verificată de istorici. „Am găsit moneda pe raza comunei Albești și, conform normelor legislative în vigoare, am predat-o instituțiilor statului. Este vorba despre un denar roman din perioada împăratului Traian.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță, moneda are legatura cu fortificația de la Cetățuia-Albești pentru că tot în zona respectivă, un alt coleg a găsit acum ceva timp un topor dacic vechi de aproximativ 2000 de ani”, spunea Alexandru Profiri, cel care a făcut descoperirea.

ADVERTISEMENT