Life

Ce au găsit medicii în plămânii unei tinere care credea că are TBC. Cazul este unic în lume

Ce au descoperit medicii în plămânii unei tinere care credea că suferă de TBC. Acesta este un caz unic, care a șocat pe toată lumea.
30.04.2023 | 16:49
Ce au gasit medicii in plamanii unei tinere care credea ca are TBC Cazul este unic in lume
Ce au găsit medicii în plămânii unei tinere care credea că suferă de TBC. Sursa foto: Freepik/prostooleh
ADVERTISEMENT

Medicii a fost șocați de ceea ce au găsit în plămânii unei tinere care credea că suferă de TBC. Femeia s-a prezentat la spital cu simptome specifice bolii și chiar lua tratament de luni bune.

Ce au găsit medicii în plămânii unei tinere care credea că are TBC. Nimeni nu se aștepta la asta

Medicii au făcut o descoperire cu totul neașteptată în plămânii unei tinere care credea că suferă de TBC. Cazul a șocat pe toată lumea, fiind unic în toată lumea, mai ales că femeia lua de ceva timp tratament pentru această afecțiune.

ADVERTISEMENT

Femeia, profesoară într-un liceu din SUA, credea că are tuberculoză și se trata de câteva luni pentru această boală, însă a avut un șoc atunci când a aflat că nu era, de fapt, bolnavă. Tânăra în vârstă de 27 de ani s-a prezentat la spital cu febră, tuse și mucus gros care persista de șase luni.

Cu patru luni înainte de a se prezenta medicilor, i se prescriseseră tratament antituberculos. Cu toate acestea, tratamentul nu avea niciun impact asupra simptomelor. După ce a fost testată pentru TBC, rezultatul a fost negativ. Atunci când i s-a făcut o radiografie, medicii au descoperit o leziune la nivelul unuia dintre plămâni.

ADVERTISEMENT

În urma investigațiilor suplimentare, medicii au descris-o ca fiind “o structură inversată asemănătoare unui sac ‘așezat’ în bronhii”, după cum este menționat într-un raport de caz publicat în National Library of Medicine (Bibilioteca Națională de Medicină din SUA).

S-a decis apoi ca femeia să fie operată de urgență, potrivit IFL Science. După operație, medicii au scos “sacul”, însă cea mai mare parte a fost distrusă în urma procesului.

ADVERTISEMENT

Ce se afla, de fapt, în plămânii femeii. Descoperirea i-a șocat pe medici

S-a descoperit că femeia avea, de fapt, un prezervativ în plămâni, cu care a trăit timp de luni întregi. Cazul a fost raportat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Până la urmă, medicii au aflat că prezervativul ar fi ajuns în plămânii femeii în urma unei partide de sex oral cu partenerul acesteia. Tânăra și soțul ei și-au amintit cum s-au petrecut lucrurile și cum a început aceasta să aibă simptomele respective.

ADVERTISEMENT

“Cei doi soți și-au amintit că prezervativul se slăbise în timpul actului și că, în acel moment, doamna avusese și un episod de strănut sau tuse”, se mai arată în raportul medicilor.

ADVERTISEMENT
Tags: