Life

Ce au pățit mai mulți turiști în Grecia: ”Am fost lăsați să murim”. Abia au scăpat cu viață după incendiile de vegetație

Mai mulți turiști din Grecia au fost la un pas de moarte. O femeie a povestit cum era să ardă de vie împreună cu familia ei în timp ce se aflau la hotel.
24.07.2023 | 14:47
Ce au patit mai multi turisti in Grecia Am fost lasati sa murim Abia au scapat cu viata dupa incendiile de vegetatie
Turiștii din Grecia, la un pas de moarte în incendii Fotomontaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Mai mulți turiști din Grecia au fost la un pas de moarte! Și-au planificat din timp vacanța care se așteptau să fie de vis, dar totul s-a transformat într-un coșmar. Iată mărturia unei femei care a scăpat în ultima clipă din incendiile de vegetație.

Este ireal ce au pățit mai mulți turiști în Grecia! Au fost la un pas de moarte

Amy din Marea Britanie se afla în vacanță pe insulă grecească Rhodos . Era împreună cu partenerul și fiica ei, în vârstă de 11 ani. Totul bine și frumos în primele zile. La un moment dat însă, au izbucnit incendiile de vegetație.

ADVERTISEMENT

Într-un clip distribuit la TikTok, femeia a spus că flăcările erau îngrozitor de aproape de hotelul ei. Fumul gros deja acaparase zona, iar turiștilor hotelului nu li se transmitea nimic. „Nu puteam să respirăm sau să vedem cum trebuie. Am decis să fugim repede la alt hotel”, și-a amintit Amy în timp ce a izbucnit în lacrimi pe Tiktok.

“Personalul hotelului din Grecia a disprut și i-a lăsat pe turiști să ardă de vii”

Amy a spus că li s-a recomandat în mod repetat să „stea” în locul în care se află, pentru că hotelul are totul rezolvat dacă trebuie să plece rapid.Cu toate acestea, lucrurile s-au înrăutățit brusc. La un moment dat, spune ea, a căutat ajutorul, însă personalul hotelului pur și simplu dispăruse.

ADVERTISEMENT

„Nu au luat legătura cu niciunul dintre noi. Am fost lăsați la hotel să murim. Practic am fost lăsați să ardem de vii”, își amintește femeia.

Aflată cu fetița în vacanță, Amy a fost nevoită să o salveze pe fiica ei singură, pentru că autoritățile nu au făcut nimic. Femeia susține că ea și familia ei au fost nevoiți să meargă câțiva kilometri pe drum, cu focul în spatele lor.

ADVERTISEMENT

„Sunt absolut traumatizată. Nu mă gândeam decât unde o voi duce pe fiica mea în ultimele ei momente. Credeam că focul ne ajunge din urmă și nu știam ce îi voi spune. Mă gândeam la asta în timp ce fugeam și încercam să-i salvez viața”, a spus Amy într-o postare pe Instagram.

Un grec a fost salvarea pentru turiștii care erau gata să ardă de vii în incendiile din Grecia

În timp ce ea și soțul alerga cu fetița în brațe pentru a se salva, un bărbat din zonă i-a văzut. A strigat la Amy care, în momentul acela, a izbucnit în lacrimi. A urcat alături de copil și soțul ei în mașina bărbatului care s-a dovedit a fi îngerul lor păzitor. Cu toții au fost duși pe o plajă. Apoi bărcile de salvare i-au transportat, împreună cu alți turiști, la o școală din apropiere pentru adăpost. Incendiile însă au continuat să facă ravagii în Rhodos. 

ADVERTISEMENT

„Recunoștința pe care o am în inima mea pentru acel om care ne-a salvat, nu o voi exprima niciodată în cuvinte. Ne-a salvat viețile”, a susținut femeia cu lacrimi în ochi.

Amy a spus că a fost cel mai traumatizant lucru prin care a trecut

„Eu, partenerul meu și fiica noastră am supraviețuit morții în urmă cu 14 ore datorită unui bărbat grec care ne-a salvat viețile. Îi datorăm totul. Aproape am murit, iar băiețelul meu era să rămână fără părinții și sora lui mai mare, deoarece Jet2 nu a reușit să ne ofere măsurile de siguranță necesare, așa cum a făcut orice altă companie pentru turiștii de care răspundea.

Nimic nu poate începe să descrie trauma prin ceea ce am trecut. Și sunt atât de recunoscătoare poporului grec care ne-a salvat viețile și pentru puterea noastră de a lupta pentru familia noastră în siguranță”, a mai spus femeia.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi