News

Ce avere are Angela Merkel, femeia care “conduce” Uniunea Europeană

08.01.2021 | 18:42
Ce avere are Angela Merkel femeia care conduce Uniunea Europeana
FANATIK îți spune totul despre banii strânși de Angela Merkel. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți scoate la lumină adevărul despre ce avere are Angela Merkel, femeia care “conduce” Uniunea Europeană. Despre cancelarul Germaniei se știu foarte puține lucruri dacă ne raportăm la viața personală. Numită de Forbes drept cea mai puternică femeie, Merkel a știut să-și țină familia în spatele reflectoarelor. 

„Doamna de fier”, așa cum a fost poreclită, Merkel are o poveste de viață cu adevărat remarcabilă. Pe lângă faptul că a reușit să domine un domeniu repartizat bărbaților, aceasta a făcut-o, deși începutul în viață nu părea să-i ofere prea multe oportunități.

ADVERTISEMENT

Angela Merkel a avut o copilărie normală, dar, pe alocuri, sărăcăcioasă. Se știe despre cancelarul Germaniei că a avut probleme serioase de sănătate. Aceasta ar fi început să meargă destul de târziu, după ce a împlinit trei ani de zile.

Câți bani are Angela Merkel, femeia care “conduce” Uniunea Europeană

Angela Merkel l-a moștenit, conform rudelor, pe tatăl ei. Acesta ar fi avut o capacitate extraordinară de a dialoga cu oricine, indiferent de bagajul cultural al acestuia.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna a lucrat foarte mult. Era foarte sârguincios și făcea totul temeinic, din păcate. În copilărie, nu era simplu pentru mine să fac totul perfect. El se apropia ușor de oameni, având capacitatea de a purta discuții cu toți, fără nicio dificultate.

Sursa foto – hepta.ro

Uneori, faptul că avea înțelegere pentru oricine mă enerva îngrozitor, mai ales că atunci când noi făceam câte o boacănă reacționa complet diferit”, a povestit chiar Angela Merkel.

ADVERTISEMENT

„Doamna de fier” își mai aduce aminte că în adolescență a suferit din lipsa banilor. Tatăl ei nu își permitea să își îmbrace copiii după tendințele vremii. Drept pentru care, tânăra Angela era mai mereu echipată cu o pereche de jeansi. În tot acest timp, prietenele ei, purtau fustă mini, un obiect vestimentar care făcea deja furori în Germania acelor ani.

Ce studii are Angela Merkel, cancelarul Germaniei

Despre Angela Merkel se știe că a absolvit o facultate de fizică în 1978. Cancelarul Germaniei a urmat cursurile Universitatății Karl Marx din Leipzig. În 1986 și-a dat doctoratul în fizică și a dobândit atunci titulatura de „Dr. rer. nat.”

ADVERTISEMENT
Sursa foto – hepta.ro

Se mai cunoaște despre Merkel că în timpul școlii și al facultății a fost membră a organizației de tineret socialiste Freie Deutsche Jugend, adică a Tineretului German Liber.

De remarcat însă că aceasta nu a devenit și membră de partid. De altfel, Merkel a trăit în RDG până la prăbușirea acesteia și Reunificarea Germaniei. Angela Dorothea Kasner, cunoscută acum în întreaga lume drept Angela Merkel, a intrat în politică la puțin timp după căderea Zidului Berlinului.

Când a făcut pasul decisiv spre politică

Preț de zece ani de zile, Merkel a fost președintele partidului Uniunea Creștin-Democrată (CDU). La alegerile federale germane din anul 2005 a devenit membră a parlamentului german, reprezentând electoratul unei circumscripții electorale din landul Mecklenburg – Pomerania Inferioară.

Sursa foto – hepta.ro

De altfel, presa nu a ezitat o clipă și a comparat-o cu fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher, mai ales că ambele făceau parte din partide conservatoare și aveau un stil de conducere asemănător.

La 10 octombrie 2005 partidele CDU, CSU și SPD au căzut de acord ca Merkel să fie propusă în fața Bundestagului pentru fotoliul de cancelar federal. La data de 22 noiembrie 2005 Bundestagul a ales-o pe Merkel în funcția de cancelar federal, cu 397 de voturi pentru, 212 împotrivă și 12 abțineri.

Cum a ajuns cea mai puternică femeie din lume

În 2009, Forbes Magazine a declarat-o cea mai puternică femeie din lume, titlu pe care l-a primit chiar și anul trecut, în 2019. Despre „Doamna de Fier” se știe acum că este în fruntea unei țări capabilă economic, dar și politic.

A oferit însă câteva semne de slăbiciune atunci când, în timpul unei ceremonii, a început să tremure necontrolat. Cu toate acestea, Merkel a ținut să-și asigure susținătorii că nu are nimic grav și că totul s-ar fi petrecut din cauza deshidratării.

Câți bani a făcut Angela Merkel

În ciuda opiniei publice, Angela Merkel nu se scaldă într-un lux de nedescris. Culmea, aceasta trăiește modest și a refuzat chiar să locuiască într-un apartament de stat.

Sursa foto – hepta.ro

Merkel a precizat în urmă cu mai mulți ani că preferă să-și plătească singură chiria pentru că de aceea muncește și trebuie să facă exact acelați lucru pe care îl fac toți oamenii de pe pământ.

Aceasta nu deține clădiri luxoase și nu are o avere impresionantă. Conturile lui Merkel nu sunt doldora de bani, ci cancelarul Germaniei pare că trăiește alături de soțul ei la fel ca oricare altă familie. Dovadă clară este faptul că atunci când vrea să o însoțească undeva, soțul ei care își plătește singur transportul, o face cu zboruri de linie care sunt ceva mai ieftine și accesibile.

ADVERTISEMENT
Tags: