News

Ce avere are Dan Turturică, șeful TVR. Cunoscutul ziarist a raportat în ultimul an patru surse de venit

În noiembrie 2021, Dan Turturică a fost numit în funcția de director general al televiziunii publice, fiind susținut de PNL. Cunoscutul ziarist și-a depus și declarația de avere, raportând mai multe surse de venit.
09.04.2022 | 16:37
Ce avere are Dan Turturica seful TVR Cunoscutul ziarist a raportat in ultimul an patru surse de venit
Cunoscutul ziarist Dan Turturică, cu o experiență de presă de peste trei decenii, este de câteva luni director general al TVR
ADVERTISEMENT

La jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului l-a ales Dan Turturică în funcția de director general al televiziunii publice, cu 249 de voturi ”pentru”. Ziarist cunoscut și trecut prin mari redacții în ultimele trei decenii, Turturică și-a depus cu această ocazie și declarația de avere.

Dan Turturică, noul șef TVR, are peste 30 de ani de experiență în presă

Potrivit CV-ului său, Dan Turturică a debutat ca reporter în 1990, la săptămânalul ”Expres”, condus de Cornel Nistorescu. A condus săptămânalul „Prezent” (2005-2006) și cotidianul “Evenimentul zilei” (2000-2005). Între 2006 și 2015 a fost redactorul șef al cotidianului ”România liberă”, iar în intervalul 2015 – 2019 a fost redactor-șef al site-ului digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Dan Cristian Turturică a activat și în domeniul televiziunii, fiind unul dintre producătorii și prezentatorul emisiunii “Reporter Incognito”, difuzată între 2002 și 2004 de postul Prima TV. De asemenea, a moderat talk-show-urile “Prim Plan” (TVR) și “Arena Media” (Realitatea TV).

În 2017, pe când lucra la Digi24, Dan Turturică a fost atacat de Liviu Dragnea, liderul de atunci al PSD, care i-a cerut explicații publice privind vila pe care ziaristul o deține în zona Domenii. Politicianul susținea că imobilul respectiv a costat 800.000 euro, întrebându-l pe Turturică de unde a avut atâția bani pentru achiziție.

ADVERTISEMENT

”Nu știu cum a ajuns Liviu Dragnea să evalueze casa noastră la 800.000 de euro”

”Pentru casa în care locuiesc mai am de plătit credit încă vreo opt ani, din totalul de 20. Nu este o casă cumpărată, ci una construită de mine și de soția mea, cu banii obținuți din vânzarea a trei apartamente, al mamei, al bunicii și al soției, într-o perioadă, 2005, când bula imobiliară era la apogeu și când doar pe cele două apartamente din zona Tineretului, unul de 60 de metri pătrați și unul de 90 metri pătrați, am obținut aproape 250.000 de euro.

În această casă locuiesc, alături de mine, de soție și de fiul nostru și mama și a locuit, până de curând și bunica. Nu știu cum a ajuns Dragnea să evalueze casa noastră la 800.000 de euro, dar dacă vrea să o cumpere la banii ăștia, i-o vindem mâine.

ADVERTISEMENT

Prețul construcției a depășit cu foarte puțin suma primită pe apartamente și, după cum arată și evaluarea fiscului nu se apropie nici pe departe de suma vehiculată de Dragnea”, s-a apărat atunci Turturică.

Vila din Domenii despre care vorbea Liviu Dragnea apare și astăzi în declarația de avere a noului șef al televiziunii publice. Cu o suprafață de 387 de metri pătrați, casa completează portofoliul imobiliar al lui Turturică, care mai deține și 4 terenuri intravilane: două în Lipia (județul Ilfov) – 8.300 metri pătrați suprafață totală, unul în București (300 mp) și altul în Bran, de 2.190 mp.

ADVERTISEMENT

Averea lui Dan Turturică: 4 terenuri, o vilă, trei mașini, tablouri și bijuterii de zeci de mii de euro

Pe lângă trei mașini, Dan Turturică a notat că deține și tablouri și bijuterii de 60.000 euro, dobândite în intervalul 1998-2020. În mai 2021, cunoscutul gazetar a vândut un teren pe care a obținut suma de 26.000 euro.

În conturi și depozite bancare, șeful TVR a strâns 58.000 euro, 11.000 dolari și 70.000 lei. Turturică are însă și trei credite de onorat, unul ipotecar, din care mai are de returnat 20.831 euro, și două carduri de credit, în valoare totală de 120.900 lei.

Dan Turturică a raportat patru surse de venit: 16.956 lei pe an salariu de la o firmă, 23.675 lei anual de la o altă firmă, 1.006 lei de la Universitatea București cu titlul de ”activitate didactică” și 112.000 lei pe an încasați ca dividende. Anual, soția ziaristului aduce și ea în casă circa 13.000 lei din două colaborări, 24.600 lei din drepturi de autor și 62.383 lei cu titlul de dividende.

ADVERTISEMENT
Văduva lui Corneliu Vadim Tudor, atac la adresa lui Gigi Becali: „Să își...
Văduva lui Corneliu Vadim Tudor, atac la adresa lui Gigi Becali: „Să își facă el campanie, publicitate. Rău ne-a umilit”
Florinel Coman, gata să înlocuiască un fotbalist de 60.000.000€! Salariul, uriaș: ”Am vorbit...
Florinel Coman, gata să înlocuiască un fotbalist de 60.000.000€! Salariul, uriaș: ”Am vorbit cu cei de acolo”
Bărbatul care a câștigat peste 7 mil. euro la Loto 6/49 și-a ridicat...
Bărbatul care a câștigat peste 7 mil. euro la Loto 6/49 și-a ridicat premiul. Joacă aceleași 3 variante de peste 25 de ani
Messi a lovit din greșeală cu mingea o fetiță. Reacția tatălui copilei a...
Messi a lovit din greșeală cu mingea o fetiță. Reacția tatălui copilei a stârnit un val de critici pe internet. „I-am cerut scuze că l-am deranjat”
VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel
VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Soluțiile disperate ale românilor invadați de gândaci și păianjeni. „Ai o șansă mare...
Soluțiile disperate ale românilor invadați de gândaci și păianjeni. „Ai o șansă mare să o rezolvi așa în măsură de 95%”
Un bărbat a încercat să intre cu un cuțit în locuința fostei sale...
Un bărbat a încercat să intre cu un cuțit în locuința fostei sale partenere. Jandarmii au intervenit
Simona Halep a dat lovitura la TAS. Ce pedeapsă a primit în procesul...
Simona Halep a dat lovitura la TAS. Ce pedeapsă a primit în procesul de dopaj
TAS: Simona Halep, suspendarea a fost redusă de la 4 ani la 9...
TAS: Simona Halep, suspendarea a fost redusă de la 4 ani la 9 luni. Proba de sânge a fost anulată
De necrezut! Ce a apărut la mormântul Mioarei Roman, la o săptămână de...
De necrezut! Ce a apărut la mormântul Mioarei Roman, la o săptămână de la funeralii. Oana Roman a rămas surprinsă: "M-am dus la cimitir după parastasul de 9 zile și..."
Vestea momentului în plin proces al Simonei Halep la TAS! Sancţiune ANULATĂ pentru...
Vestea momentului în plin proces al Simonei Halep la TAS! Sancţiune ANULATĂ pentru un supliment contaminat!
Verdict final în procesul celor trei arabi care au ucis 17 români, cu...
Verdict final în procesul celor trei arabi care au ucis 17 români, cu spirt contrafăcut. Într-o comună din Iaşi, oamenii au primit otrava de la primărie, cu o felicitare de Paşte
O româncă a dezvăluit salariul necesar pentru a trăi decent în Germania. Puțini...
O româncă a dezvăluit salariul necesar pentru a trăi decent în Germania. Puțini angajați din România câștigă această sumă