News

Ce avere are membrul AUR prins în flagrant că a luat mită. Partidul l-a dorit primar și deputat pe Bogdan Crefelean

Bogdan Crefelean, membru al AUR, se află în arest preventiv după ce a fost prins că a luat mită, fiind denunțat de un coleg de partid.
26.10.2023 | 09:03
Ce avere are membrul AUR prins in flagrant ca a luat mita Partidul la dorit primar si deputat pe Bogdan Crefelean
Bogdan Crefelean a candidat din partea AUR la alegerile din 2020 pentru Primăria Bragadiru. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Bogdan Crefelean
ADVERTISEMENT

Bogdan Crefelean, membru al AUR și șef de cabinet al deputatei Geanina Șerban, a fost prins în flagrant luni, în timp ce primea 1.500 lei de la un alt membru al partidului condus de George Simion. Crefelean a încasat banii de la acesta pentru a-l trece pe lista de participanţi la un congres ce urma să aibă loc la Bruxelles şi pentru a interveni la câțiva membri din structura centrală a partidului în scopul asigurării participării acestuia la congresul respectiv.

Bogdan Crefelean a ieșit pe ultimul loc la alegerile de la Bragadiru

Operațiunea a fost realizată de ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Cu o seară înainte, denunţătorul sesizase pretinderea sumei de bani apelând Call-center–ul anticorupţie.

ADVERTISEMENT

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală împotriva lui Bogdan Crefelean, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Acesta a fost exclus luni din AUR.

Crefelean ocupa și funcția de vicepreședinte al organizației AUR din județul Ilfov. În 2020, el a încercat să dea lovitura în politică, candidând la alegerile locale și cele parlamentare, dar a eșuat. Prima oară a făcut-o cu ocazia alegerilor locale din acel an, încercând să fie votat consilier județean, apoi a candidat pentru funcția de primar al localității Bragadiru.

ADVERTISEMENT

La aceste din urmă alegeri, care au avut loc pe 27 septembrie 2020, au participat șase candidați, iar Crefelean a ieșit pe ultimul loc, fiind votat de doar 128 de oameni, din totalul de 9.034 de voturi, adică 1,41 % din sufragii, conform datelor consultate de FANATIK. Alegerile de la Bragadiru au fost câștigate de Vasile Cimpoieru, de la PNL, care a fost votat de 4.380 de oameni.

Bogdan Crefelean a lucrat ca agent de vânzări

Bogdan Crefelean nu s-a lăsat, astfel că a mărit miza, fiind înscris pe listele AUR la alegerile parlamentare din decembrie 2020, pentru un loc în Camera Deputaților. Și soția sa, Ramona Crefelean, a fost pe lista AUR pentru un loc în Senatul României. Deși AUR a obținut la nivelul țării peste 9% din sufragii, soții Crefelean nu au ajuns în Parlament.

ADVERTISEMENT

Bogdan Crefelean și-a completat declarația de avere în octombrie 2020, înainte de alegerile parlamentare din decembrie. Din documentul consultat de FANATIK reiese că el și soția sa nu dețin bunuri imobile, adică terenuri și clădiri. La acel moment, familia Crefelean avea un autoturism Renault fabricat în 2013.

Soții Crefelean nu aveau bani în conturi, nici bunuri sub formă de bijuterii sau obiecte de artă. La rubrica datoriilor, Bogdan Crefelean a consemnat un credit în valoare de 24.000 de euro, contractat în 2015 și scadent în 2035. La rubrica veniturilor, Crefelean a notat că a încasat 15.912 lei ca reprezentant de vânzări al firmei Metal Business Work SRL.

ADVERTISEMENT

Înainte de alegeri, Bogdan Crefelean le vorbea oamenilor despre moralitate

Soția lui Crefelean nu era angajată, în dreptul numelui ei fiind notată suma de 23.040 lei, încasată ca indemnizație de creștere a copilului. În prezent, soția lui Crefelean este contabil la o firmă. Pe 24 aprilie, Ramona Crefelean a postat pe facebook o fotografie în care apare alături de George Simion, urându-i acestuia “La mulți ani”.

Înainte de alegerile locale, Bogdan Crefelean le transmitea votanților un mesaj în care vorbea despre faptul că nu se va preta la jocuri politice. „În primul rând doresc să anunț că nu am făcut și nu voi face vreun joc, de nici un fel pentru împărțirea unor voturi, pentru nici o poziție în organigrama primăriei Bragadiru, cu nici un contracandidat sau altă formațiune politică!”, a transmis Crefelean.

De asemenea, Crefelean a mai vorbit și despre moralitate: “Am pornit pe acest drum bazându-mă pe moralitatea și conștiința noastră, a cetățeanului de rând, a implicării active în ceea ce se întâmplă în jurul nostru Nu-mi permit sub nici o formă să înșel așteptările oamenilor ce și-au manifestat încrederea în persoana mea, în programul meu pentru oraș. Mă bazez în continuare pe aceste două principii, ale moralității și conștiinței civice”.

ADVERTISEMENT