Sport

Ce avere are Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep! Ce salariu primea de la Serena Williams, cât îi dă Halep

Patrick Mouratoglou este noul antrenor al Simonei Halep, iar francezul a făcut o avere din tenis, după ce a pregătit-o timp de zece ani pe Serena Williams.
07.04.2022 | 16:11
Ce avere are Patrick Mouratoglou noul antrenor al Simonei Halep Ce salariu primea de la Serena Williams cat ii da Halep
Patrick Mouratoglou a făcut o avere ca antrenor de tenis, în special în perioada când a pregătit-o pe Serena Williams
ADVERTISEMENT
07-04-2022
14:34

Ce salariu va primi Patrick Mouratoglou de la Simona Halep. Serena Williams îl plătea regeşte

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou vor începe colaborarea la finalul lunii aprilie, la turneul de la Madrid, când antrenorul francez va încasa şi primul cec. Conform prosport.ro, acesta ar urma să primească 20.000 de euro pe săptămână, la fiecare turneu la care va merge alături de jucătoarea de România. În plus, “The Coach” va avea bonusuri de performanţă şi procente, între 10% şi 12%, din câştigurile sportivei.

În perioada când a antrenat-o pe Serena Williams, Patrick Mouratoglou avea un salariu anual în jurul sumei de 1.700.000 de dolari, ceea ce-l făcea să fie unul dintre cei mai bine plătiţi antrenori din circuit.

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou au anunţat oficial noul parteneriat, după ce fostul lider mondial s-a antrenat de mai multe ori la academia lui. Francezul şi-a început cariera în 1999 şi a strâns o avere consistentă, de-a lungul timpului lucrând cu nume mari din circuit.

Patrick Mouratoglou a făcut avere din tenis. O depăşeşte cu puţin pe Simona Halep, noua lui elevă

În 1999, Patrick Mouratoglou îşi începea ascensiunea în antrenorat, după ce semnase un contract cu Marcos Baghdatis, însă marea lovitură a dat-o în 2012, când a început să lucreze cu Serena Williams. Conform presei internaţionale, francezul are o avere estimată la 39.000.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, noua elevă a lui Patrick Mouratoglou, are câştiguri consistente din tenis şi îl poate depăşi în următoarea perioadă. Românca este clasată pe locul 4, în clasamentul all-time al câştigurilor, cu 38.632.520 de dolari, şi poate trece peste Maria Şarapova, ocupanta poziţiei a treia, care are un avans, în acest moment, de 145.442 de dolari.

Câţi bani a câştigat din colaborarea cu Serena Williams

Serena Williams şi Patrick Mouratoglou au lucrat în perioada 2012-2022, însă jucătoarea din SUA nu a mai jucat din vara lui 2021, când era eliminată în turul 1, la Wimbledon, de Aliaksandra Sasnovich.

ADVERTISEMENT

Salariul plătit de Serena Williams a fost mereu un subiect tabu, însă presa internaţională a vehiculat că Patrick Mouratoglou încasa în jur de 1.700.000 de dolari pe an de la sportiva de 40 de ani. În anii de glorie, americanca avea câştiguri fabuloase, în special datorită victoriilor la turneele de Mare Şlem.

Şi-a deschis prima academie de tenis în 1996

În paralel cu munca de antrenor, Patrick Mouratoglou şi-a deschis, în 1996, o academie în Franţa, lângă Paris, pe care apoi, în 2016, a mutat-o aproape de Nice. Investiţia din urmă cu şase ani s-a ridicat în jurul sumei de 70.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Peste 200 de copii, cu vârste între 11 şi 18 ani, se antrenează la academia antrenorului de 51 de ani, care este dotată cu 34 de terenuri de tenis. În plus, mari jucători din circuitul profesionist au venit aici pentru şedinţe de pregătire.

Are 10 titluri de Mare Şlem cu Serena Williams

De-a lungul carierei, Patrick Mouratoglou a lucrat cu Marcos Baghdatis, Anastasia Pavlyuchenkova, Aravane Rezai, Yanina Wickmayer, Laura Robson, Jeremy Chardy, Grigor Dimitrov, Stefanos Tsitsipas, Coco Gauff şi Serena Williams. Cele mai bune rezultate le-a obţinut alături de sportiv de 40 de ani.

ADVERTISEMENT

În perioada 2012-2022, când Patrick Mouratoglou a lucrat cu Serena Williams, aceasta a câştigat 10 titluri de Mare Şlem: 2 la Australian Open, 2 la Roland Garros, 3 la Wimbledon şi 3 la US Open.

ADVERTISEMENT