News

Ce avere are șefa de secție ATI de la Spitalul Pantelimon. Florinei Pompilian i-au dispărut sume uriașe din conturi

Florina Pompilian este șefa secției ATI din cadrul Spitalului Sfântul Pantelimon, acolo unde au decedat 17 pacienți într-o perioadă scurtă de timp.
15.04.2024 | 14:24
Ce avere are sefa de sectie ATI de la Spitalul Pantelimon Florinei Pompilian iau disparut sume uriase din conturi
Florina Pompilian este actuală șefă a secției ATI de la spitalul Pantelimon. Colaj: FANATIK: Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

La Spitalul de Urgență Sfântul Pantelimon s-au înregistrat, în perioada 4-7 aprilie 2024, 17 decese la secția ATI, conform Ministerului Sănătății, și nu 19 sau 20, cum s-a vehiculat inițial. O anchetă penală este desfășurată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în timp ce sunt în derulare alte verificări ale echipei de control intern a spitalului și ale Colegiul Medicilor.

Florina Pompilan a notat că are 180.000 euro în 2019

Florina Pompilian, șefa secției ATI a spitalului, a declarat că situația a fost declanșată de „furia unei singure persoane, care nu a făcut decât să blameze, să denatureze adevărul”, lăsând să se înțeleagă că este vorba despre fosta șefă de la ATI, Elena Voicu, căreia i-a luat locul. De asemenea, Pompilian a menționat că persoana în cauză ar încerca să încerce să intimideze personalul, să menţină o stare de nesiguranţă și să discrediteze activitatea întregului spital.

ADVERTISEMENT

În iunie 2023, Pompilian a completat o declarație de avere, în calitate de șef secție. Din documentul consultat de FANATIK reiese că aceasta deține 50% dintr-un apartament de 90 metri pătrați din București, cumpărat în 2019. Restul de 50% aparține fostului partener de viață al Florinei Pompilian. De asemenea, asistenta șefă a completat că are și o mașină Honda.

În rest, nici un bun nu mai este pe numele său, dar nici conturile în bănci. La rubrica veniturilor anuale, Pompilian a notat că încasase, în anul precedent, 250.693 de lei (20.891 lei pe lună) de la Spitalul Clinic Malaxa. Prima declarație de avere depusă de Pompilian în calitate de șef la ATI datează din aprilie 2019, când în document apar mai multe bunuri, dar și sume impresionante în conturi.

ADVERTISEMENT

Astfel, Florina Pompilian a notat că avea opt conturi curente sau depozite într-o bancă din România și una din Belgia, sumele fiind de 10.600 lei și 176.469 euro, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 180.000 euro. Pompilian a mai notat că deține numai puțin de cinci autoturisme: două Volkswagen, Toyota, Daewoo și Fiat.

În 2020, Florina Pompilian nu a mai actualizat sumele din conturi

Portofoliul imobiliar era completat de un teren agricol de 1.500 metri pătrați din Tărtășești și un apartament de 121,6 metri pătrați din București, deținute de partenerul de viață al Florinei Pompilian. În document mai apare informația că acesta a încasat un venit anual de 164.904 euro de la Comisia Europeană.

ADVERTISEMENT

În iunie 2019, Pompilian a mai depus o declarație de avere din care reiese o mică variație la sumele din conturi, 7.398,75 lei, respectiv 179.483 euro, dar acestea sunt tot în jurul sumei de 180.000 euro. În februarie 2020, Florina Pompilian a mai completat o declarație de avere, în calitate de medic la ATI.

În document figurează aceleași date din cel precedent, singura diferență fiind că nu au mai fost trecute sumele din conturi. În dreptul acestora, Florina Pompilian a notat explicația „neactualizat”. La rubrica veniturilor, ea a menționat că a încasat 197.682 lei (16.473 lei pe lună) de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

ADVERTISEMENT

Fosta șefă de secție ATI deține un teren, o casă și trei apartamente

O explicație a faptului că Florina Pompilian nu mai deține bunurile consemnate în declarațiile de avere din 2019 ar fi aceea că a făcut un partaj cu partenerul ei de viață. Fosta șefă de secție de la ATI, Elena Voicu, despre care se speculează că ar fi raportat decesele suspecte de la ATI, a completat și ea o declarație de avere în decembrie 2023, când a fost înlocuită din funcție de Pompilian.

Voicu deține, alături de soțul ei, un teren intravilan de 1.500 metri pătrați și o casă de locuit de 165 metri pătrați la Brănești, două apartmente în București (de 89,18 metri pătrați și 54,03 metri pătrați) și altul la Pitești, de 84 metri pătrați. Fosta șefă de secție de la ATI mai are două autoturisme, un Volkswagen Polo și un Volkswagen Tiguan, conform declarației de avere consultată de FANATIK.

Voicu nu a consemnat că deține sume în conturi, ci că are o datorie de 50.000 euro la o bancă, creditul fiind scadent în 2027. Venitul anual încasat de Elena Voicu în calitate de șef de secție ATI la Spitalul de Urgență Sfântul Pantelimon a fost de 268.562 lei, adică 22.380 lei pe lună. Soțul lui Voicu a câștigat 96.000 de lei ca angajat al unei societăți comerciale din domeniul construcțiilor.

ADVERTISEMENT