News

Pacienții decedați la Spitalul Pantelimon ar putea fi deshumați. Audieri după morțile suspecte

Cazul morților suspecte la Spitalul Sfântul Pantelimon ia amploare, pacienții ar putea fi deshumați. Au loc audieri la această oră.
12.04.2024 | 12:02
Pacientii decedati la Spitalul Pantelimon ar putea fi deshumati Audieri dupa mortile suspecte
Pacienții decedați la Spitalul Pantelimon ar putea fi deshumați. Foto urgentapantelimon.ro
ADVERTISEMENT

Cazul morților suspecte la Spitalul Sfântul Pantelimon, din Capitală, ia amploare. Pacienții decedați aici ar putea fi deshumați, dacă anchetatorii vor considera că este necesară această măsură.

Pacienții decedați la Spitalul Pantelimon ar putea fi deshumați

Potrivit surselor judiciare, citate de Agerpres, au loc audieri, vineri, desfășurate de polițiștii bucureșteni din cadrul Serviciului Omoruri. Printre persoanele audiate se numără asistente medicale.

ADVERTISEMENT

Procurorii vor ridica mai multe documente din unitatea medicală. În cazul în care va fi nevoie, vor fi făcute deshumări, arată Observator. Amintim că joi, 11 aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au primit o sesizare cu privire la o serie de morți suspecte în secția ATI a spitalului.

Directorul de îngrijiri este cel care a informat, în scris, joi, managerul instituției medicale referitor la aceste suspiciuni. Un asistent medical este cel care ar fi dezvăluit că între 4 și 7 aprilie, 20 de pacienți ar fi murit din cauza administrării incorecte a unui medicament.

ADVERTISEMENT

Rafila: „Vreau să ştiu exact cum se desfăşoară activitatea în această secţie”

Totodată, Corpul de Control a fost trimis de Ministerul Sănătății pentru a face verificări. De altfel, Alexandru Rafila a făcut noi declarații, vineri, cu privire la ancheta referitoare la morțile suspecte.

Ministrul Sănătății vizitează Spitalul Sfântul Pantelimon și va discuta cu echipa de control și managerul unității medicale. Rafila susține că vrea să afle, cu exactitate, cum se lucrează în secția ATI.

ADVERTISEMENT

„Vreau să ştiu exact cum se desfăşoară activitatea în această secţie de terapie intensivă şi dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical.

O să mă duc împreună cu doamna preşedintă a Colegiului Medicilor din Bucureşti, pentru că dânsa împreună cu mine are două tipuri de responsabilităţi”, a declarat ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila precizează că ancheta este la început și pe măsură ce vor apărea rezultate credibile, nu „discutabile”, va oferi noi informații. De asemenea, el spune că și managerul spitalului a anunțat că este în desfășurare o anchetă.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: