News

Ce avere avea Petr Kellner, proprietarul Pro TV, mort într-un accident de elicopter. Suma este uriașă

29.03.2021 | 11:45
Ce avere avea Petr Kellner proprietarul Pro TV mort intrun accident de elicopter Suma este uriasa
ADVERTISEMENT

Petr Kellner a fost patronul postului Pro TV și a murit într-un accident de elicopter din Alaska, însă averea pe care o avea era una imensă, fiind cel mai bogat om din Cehia. Afaceristul s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani. 

Miliardarul era unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din lume și a cumpărat trustul PRO anul trecut prin intermediul holdingului pe care îl deține, PPF, potrivit The New York Times. 

ADVERTISEMENT

Accidentul aviatic a avut loc sâmbătă, 27 martie 2021, și alte patru persoane și-au pierdut viața. O singură persoană a supraviețuit tragicului accident și starea acesteia este stabilă, dar gravă, după cum notează presa din străinătate.

Ce avere avea Petr Kellner, proprietarul Pro TV

Petr Kellner avea o avere estimată la aproximativ 17,5 miliarde de dolari, informează Forbes, fiind unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din întreaga lume. Din păcate, accidentul de elicopter i-a curmat viața mult prea devreme, la doar 56 de ani.

ADVERTISEMENT

Patronul Pro TV se afla într-o excursie la schi alături de alte cinci persoane și numai una dintre ele a reușit să supraviețuiască accidentului. Elicopterul Airbus AS350 B3 s-a prăbușit în preajma Ghețarului Knik din statul american Alaska.

În acest moment nu se cunosc informații concrete care să arate dacă elicopterul s-a prăbușit pe ghețar sau lângă acesta, iar Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi  a demarat o anchetă pentru a cerceta cauzele care au dus la această tragedie.

ADVERTISEMENT

Petr Kellner a cumpărat postul Pro TV în 2019/2020 prin holdingul PPF pe care îl deține. Acesta a achițiționat postul principal din România într-o tanzacție prin care a obținut de la americanii de la AT&T grupul CME, principalul acționar al trustului PRO, potrivit surselor menționate anterior.

Kellner era deținătorul fondului de investiţii PPF Group, cuprinzând afaceri din producție, telecomunicații, media și tehnologie și finanțe. Activele totale ajung la suma incredibilă de 44 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Afaceristul a avut mai multe afaceri în România în ultimii 15 ani și deținea, la un moment dat, 20% din Romexterra Bank. În prezent deține două clădiri din apropierea Guvernului, notează Ziarul Financiar. 

ADVERTISEMENT