Life

Ce bacșiș a fost obligat să lase un cetățean. Legea nu se respectă în București

Ce tips a trebuit să lase o persoană în Capitală, după ce a luat masa în Centrul Vechi. Regulile sunt încălcate fraudulos.
19.01.2023 | 15:21
Ce bacsis a fost obligat sa lase un cetatean Legea nu se respecta in Bucuresti
Ce tips a trebuit să lase o persoană în Capitală. Regulile sunt încălcate fraudulos. Sursa foto: Instagram / observatorulph.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce bacșiș a fost obligat să lase un cetățean. Legea nu se respectă în București, după cum a arătat o persoană care a mers la un restaurant unde a vrut să se bucure de relaxare și pizza. A cerut achitarea notei cu cardul.

Ce tips a trebuit să lase o persoană în Capitală. Regulile sunt încălcate fraudulos

Un cetățean din București a povestit experiența prin care a trecut după ce a savurat masa la care visa. Acesta a postat dovada că legea nu este respectată din punct de vedere al tipsului de 10% care trebuie lăsat chelnerului.

ADVERTISEMENT

„În timp ce ne scotoceam prin portofele pentru a lăsa vreo 20 de lei, adică 10% din nota de plată estimată de noi la aproximativ 200 de lei, domnișoara a venit cu bonul fiscal pe care figura, alături de mâncare și băutură, bacșișul de 15%

Asta deși legea, pe care o poți găsi rapid pe google, spune că este opțional: «operatorii economici au obligaţia de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinate alegerii de către client, a nivelului bacşişului oferit, între 0% şi 15% din valoarea consumaţiei».

ADVERTISEMENT

Totodată, este interzis operatorilor economici să condiţioneze, sub orice formă, livrarea de bunuri sau prestarea de servicii de acordare a bacşişului. 

Am plătit, înjurând în gând foamea de bani a «capitaliștilor» din centrul vechi al vieții, dar m-am jurat că le fac o «dedicație» pentru a atrage atenția asupra acestui gest care cred că va ajunge o «politică» a majorității localurilor”, a spus clientul, notează observatorulph.ro.

ADVERTISEMENT

Supărarea clientului localului din Centrul Vechi

Clientul care a trecut pragul localului din Centrul Vechi din București s-a arătat extrem de deranjat de această politică ilegală și speră că aceste restaurante vor ajunge în pragul falimentului în perioada următoare.

În plus, bucureșteanul crede că nu ar strica ca aceste localuri ar trebui luate la bani mărunți de ANAF, DSP, OPC, DSV sau Poliția Locală.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, sursa menționată mai devreme mai arată că patronul localului a citit articolul și ulterior, și-a cerut scuze pentru fapta angajatului său.

ADVERTISEMENT
Tags: