Life

Ce bijuterii se poartă toamna aceasta! Sfaturile specialiștilor

Ce bijuterii purtăm în toamna anului 2023 pentru a fi în tendințe și cum le redăm strălucirea bijuteriilor după vară. Care sunt sfaturile specialiștilor.
30.09.2023 | 10:29
Ce bijuterii se poarta toamna aceasta Sfaturile specialistilor
Ce bijuterii purtăm toamna aceasta. Sursă foto/instagram.com/arjewels. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

În ceea ce privește bijuteriile, specialiștii ne recomandă să ținem cont de alegerea nuanțelor metalelor și a pietrelor semiprețioase. Toamna este anotimpul perfect pentru a asorta nuanțe calde cu ținutele în aceleași tonuri. În plus, specialiștii ne învață și cum putem să redăm strălucirea podoabelor noastre preferate după vară.

Ce bijuterii alegem toamna aceasta pentru a ieși din anonimat

Bijuteriile sunt modalitatea perfectă de a transforma o ținută banală în una cu adevărat spectaculoasă. Mai ales pe timpul toamnei, când nuanțele bijuteriilor se pot asorta de minune cu tonurile calde ale naturii.

ADVERTISEMENT

“Toamna aceasta, bijuteriile îmbracă tonuri calde și texturi fine pentru a completa ținutele sezonului. Accentele de auriu rămân în tendințe, iar aurul rămâne în topul preferințelor, alături de pietre semiprețioase. Minimalismul și eleganța continuă să fie la modă. Iar colierele subțiri, cerceii statement și brățările în set sunt alegeri perfecte pentru un look stilat.

În sezonul rece, iubitorii de bijuterii tind să aleagă pietre prețioase care adăugă o notă de căldură și culoare la ținutele lor, alături de nuanțe mai închise. Câteva pietre semiprețioase populare pentru acest sezon includ: zirconiu, hematit și onix.

ADVERTISEMENT

Bijuteriile purtate în sezonul estival și cele purtate în perioada rece au diferențe semnificative în ceea ce privește materialele, culorile, dimensiunile, tipurile de pietre și tematicile.

Aceste diferențe reflectă nevoile și atmosfera specifica a fiecărui sezon, permițând purtătorilor să se exprime in mod corespunzător în funcție de momentul anului. Spre exemplu, vara se preferă bijuteriile de culoare deschisă, subțiri și delicate, în timp ce toamna se optează pentru bijuteriile care au un aspect sofisticat. Care emană o notă de căldură, care sunt mai închise la culoare, dar au și accente de strălucire, cum ar fi zirconiul sau diamantele”, a declarat Adi Răuți, proprietar magazin de bijuterii, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cum alegem metalele potrivite pentru bijuterii

De multe ori nu știm care este cea mai bună variantă pentru bijuteriile pe care le preferăm în ceea ce privește nuanța metalelor. Fie că vorbim de argint, aur, platină sau aur rose, de multe ori, alegerea ține de gusturile fiecăruia.

“Aurul alb oferă un aspect rafinat și elegant, ceea ce îl face potrivit pentru evenimentele speciale din timpul sezonului rece. Este o alegere populară deoarece are o nuanță mai neutră și rece. Se potrivește bine cu paleta de culori care predomină în acest sezon. Nici aurul galben nu trebuie neglijat, deoarece se asortează de minune cu tonurile pământii și ruginii din natură.

ADVERTISEMENT

În plus, toamna avem tendința să purtăm culori calde, iar un colier din aur sau o brățară deosebită se completează perfect cu aceste culori tomnatice. În ceea ce privește aurul rose, rămâne în topul preferințelor doamnelor și domnișoarelor în orice sezon.

Emană feminitate și eleganță, iar bijuteriile fine în această nuanță sunt mereu o alegere potrivită. Un alt aspect de care putem ține cont este subtonul pielii atunci când alegem nuanța metalului”, a mai adăugat Adi Răuți, fondator ARJewels.

Cum redăm strălucirea bijuteriilor după vară

După o vară în care am expus bijuteriile noastre favorite la apă, soare și loțiuni cu protecție solară, toamna este timpul să le redăm strălucirea. Specialiștii ne sfătuiesc să facem acest lucru cu grijă și eventual cu produse speciale. Asta pentru a nu deteriora prețioasele noastre podoabe.

“Se pot spăla bijuteriile cu apă caldă și săpun delicat. Apoi se clătesc cu apă curată și călduță pentru a elimina complet săpunul și orice alte reziduuri. Se usucă folosind un șervețel moale, care nu lasă scame sau o cârpă de microfibră. Ar fi bine să se evite țesături aspre sau hârtie de bucătărie, deoarece acestea pot zgâria suprafața bijuteriilor.

Pentru bijuteriile din aur, poți folosi un produs de lustruire pentru aur care le va reda strălucirea. Trebuie să evităm expunerea bijuteriilor la produse chimice agresive sau la orice substanțe care le-ar putea deteriora. Este important sa ții cont de specificul fiecărei bijuterii, aur, diamant, zirconiu, alte pietre prețioase sau semiprețioase”, a mai declarat Adi Răuți pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT