Sport

Toate calculele pentru calificarea României în grupele principale de la CM de handbal feminin! Victorie obligatorie cu Ungaria

04.12.2019 | 09:27
Toate calculele pentru calificarea Romaniei in grupele principale de la CM de handbal feminin Victorie obligatorie cu Ungaria
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 9:33/ România a pierdut meciul cu Muntenegru, scor 26-27, dar păstrează şanse pentru calificarea în grupele principale. Selecţionata lui Tomas Ryde a strâns patru puncte, cu două mai multe decât Ungaria, care va juca de la ora 12:00 cu Senegal.

Unguroaicele au şanse minime să piardă meciul, astfel că cele România şi Ungaria vor fi la egalitate de puncte înaintea meciului direct, care se va juca vineri, de la ora 12:00. În aceste condiţii, tricolorele au nevoie obligatoriu de o victorie, egalul aducând adversarele în avantaj datorită golaverajului mai bun.

ADVERTISEMENT
  • România se califică în grupele principale dacă învinge Ungaria

FANATIK îţi prezintă toate calculele pentru calificarea României în grupele principale de la CM de handbal feminin. Selecţionata lui Tomas Ryde a învins Kazahstanul, scor 22-20, şi a depăşit Ungaria în clasament, după înfrângerea suferită cu Muntenegru, scor 24-25. În aceste condiţii, româncele sunt obligate să obţină o victorie în ultimele două meciuri din Grupa C.

Calculele pentru calificarea României în grupele principale de la CM de handbal feminin

După primele trei etape din Grupa C, România ocupă locul 3, care permite calificarea în grupele principale de la CM de handbal feminin, şi are un avans de două puncte în faţa Ungariei. Astfel, tricolorele au nevoie de o victorie în ultimele două meciuri din Grupa C, însă programul este dificil pentru selecţionata lui Tomas Ryde.

ADVERTISEMENT

România se va duela cu Muntenegru (miercuri, ora 8:00) şi cu Ungaria (vineri, ora 12:00), iar meciul decisiv este ultimul, contra unguroaicelor. Naţionala pregătită de Kim Rasmussen mai are de jucat cu Senegal şi cu România, astfel că este foarte probabil ca înainte de ultimul meci, tricolorele şi adversarele lor să fie la egalitate de puncte.

România se califică în grupele principale dacă:

  • învinge Muntenegru şi Ungaria
  • învinge Muntenegru şi obţine un egal cu Ungaria
  • face egal cu Muntenegru şi învinge Ungaria
  • pierde cu Muntenegru şi învinge Ungaria
ADVERTISEMENT

Criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte

  • numărul de puncte obţinute în grupă
  • numărul de puncte obţinute în meciurile directe cu echipele aflate la egalitate de puncte
  • golaverajul în meciurile directe cu echipele aflate la egalitate de puncte
  • numărul de goluri marcate cu echipele aflate la egalitate de puncte
  • golaverajul total

Programul din Grupa C de la Campionatul Mondial din Japonia

  • etapa a 4-a: Muntenegru – România, Kazahstan – Spania, Ungaria – Senegal
  • etapa a 5-a: Senegal – Kazahstan, Muntenegru – Spania, România – Ungaria
ADVERTISEMENT

Clasamentul Grupei C înainte de etapa a 4-a

  1. Spania – 6 puncte
  2. Muntenegru – 6 puncte
  3. România – 4 puncte
  4. Ungaria – 2 puncte
  5. Senegal – 0 puncte
  6. Kazahstan – 0 puncte

Posibilii adversari ai României din grupele principale de la CM de handbal feminin

Doar primele trei clasate se califică în grupele principale de la CM de handbal feminin, iar Grupa C este împerecheată cu Grupa D. Astfel, dacă România va obţine biletele pentru următoarea fază a turneului final, tricolorele se vor duela, cel mai probabil, cu Rusia, Suedia şi Japonia.

Meciurile din grupele principale de la CM de handbal feminin se joacă pe 8, 10 şi 11 decembrie, urmând ca organizatorii să anunţe orele de disputare pentru meciurile din Grupa Principală 2. Toate partidele sunt programate să se joace în “Park Dome Kumamoto”.

ADVERTISEMENT