Fotbal intern

Ce coeficient UEFA va avea CFR Cluj după eliminarea din Europa! Marele avantaj pentru 2021

11.12.2020 | 22:50
Ce coeficient UEFA va avea CFR Cluj dupa eliminarea din Europa Marele avantaj pentru 2021
Ce coeficient UEFA va avea CFR Cluj după eliminarea din Europa! Marele avantaj pentru 2021
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost învinsă de Young Boys Berna, scor 1-2, în ultima etapă din Grupa A. Campioana României părăseşte Europa League, dar a primit o veste bună. FANATIK îţi explică cum se schimbă coeficientul UEFA al formaţiei din Gruia după eliminarea din UEL.

Chiar dacă părăseşte competiţia după faza grupelor, CFR Cluj şi-a îmbunătăţit coeficientul UEFA. Este o veste bună pentru formaţia din Gruia, mai ales după ce punctele deţinute în acest moment au ajutat-o să fie în urna a 3-a valorică la tragerea la sorţi pentru faza grupelor din actualul sezon al Europa League.

ADVERTISEMENT

După prestaţiile din actualul sezon european, coeficientul UEFA al lui CFR Cluj a ajuns la 16,500 de puncte. Campioana României va avea în sezonul 2021-2022 cu 4,000 puncte mai mult decât la startul actualei stagiuni din cupele europene.

Cât de mult o ajută pe CFR Cluj noul coeficient UEFA

CFR Cluj a făcut paşi importanţi în ultimele sezoane, cu două calificări consecutive în grupele Europa League, iar acest lucru începe să se vadă la coeficientul UEFA. De exemplu, ardelenii au pornit în sezonul trecut cu 3,500 puncte, iar drumul din preliminariile Ligii Campionilor a fost presărat cu adversari foarte grei, precum Celtic sau Slavia Praga.

ADVERTISEMENT

Cu noul coeficient UEFA, CFR Cluj va avea parte de adversari mai accesibili în cupele europene. Dacă va câştiga din nou titlul de campioană, formaţia din Gruia are şanse mari să fie cap de serie în primele două tururi preliminare din Liga Campionilor.

Cum România nu mai are loc asigurat în Europa League, doar campioana României mai poate ajunge în această competiţie, în cazul unei eliminări în preliminariile Ligii Campionilor. În Europa Conference League, cu noul coeficient UEFA, CFR Cluj are şanse să fie cap de serie în toate tururile preliminare, astfel că poate spera la calificarea în faza grupelor din noua competiţie.

ADVERTISEMENT

FCSB are în continuare cel mai bun coeficient UEFA din România

În mod paradoxal, chiar dacă a fost eliminată în turul 3 preliminar din Europa League, FCSB şi-a îmbunătăţit coeficientul UEFA pentru sezonul 2021-2022. Echipa lui Toni Petrea va avea 21,000 puncte, cu 0,500 puncte mai mult decât la startul actualei stagiuni.

Cu 16,500 puncte, CFR Cluj ocupă locul 2 în clasamentul coeficienţilor UEFA pentru echipele din România. Podiumul este completat de Astra Giurgiu, cu 8,000 puncte, echipă care a ratat cupele europene în actualul sezon din cauza datoriilor.

ADVERTISEMENT

U Craiova va avea un coeficient UEFA de 6,000 puncte în sezonul viitor din cupele europene. Viitorul este ultima echipă din România care va avea un coeficient al ei, cu 5,500 puncte. Orice altă echipă din ţara noastră, care se va califica în cupele europene, va merge cu 3,640 puncte, coeficientul României.

ADVERTISEMENT