Sport

Ce competiţii vor fi organizate în România, în anul 2023! EURO U21 şi Europenele de înot, cele mai importante repere

România va găzdui, în 2023, câteva competiţii sportive, iar cele mai importante vin din fotbal şi nataţie. David Popovici ar putea să câştige noi medalii la Otopeni.
23.12.2022 | 22:44
Ce competitii vor fi organizate in Romania in anul 2023 EURO U21 si Europenele de inot cele mai importante repere
Ce competiţii sportive vor fi organizate în România, în anul 2023
ADVERTISEMENT

Cu investiţii importante în infrastructura sportivă, România începe să atragă competiţii. La 25 de ani distanţă de la Europeanul de tineret din 1998, ţara noastră va găzdui un nou turneu final al competiţiei fotbalistice dedicată selecţionatelor U21. De asemenea, Bazinul de la Otopeni va fi din nou punctul zero al nataţiei europene, de această dată la senori.

EURO U21 2023 va fi găzduit de România şi Georgia. Ce meciuri se vor juca pe stadioanele din ţara noastră

Obişnuită deja cu prezenţa la Campionatul European de tineret, unde a ajuns până în semifinale la ediţia din 2019, România va găzdui, alături de Georgia, turneul final al EURO U21 2023. Pe lângă trofeul continental, competiţia va oferi şi trei locuri la turneul olimpic de la JO din Paris 2024.

ADVERTISEMENT

Grupa României, din care mai fac parte Spania, Ucraina şi Croaţia, se va disputa la Bucureşti, pe stadioanele “Steaua” şi “Rapid-Giuleşti”. De asemenea, partidele din Grupa D, în care se regăsesc Norvegia, Elveţia, Italia şi Franţa, sunt programate la Cluj, pe “Cluj Arena” şi “Dr. Constantin Rădulescu”.

În fazele eliminatorii, două partide din sferturi sunt programate în România, pe “Cluj Arena” şi pe “Rapid-Giuleşti”, în timp ce o semifinală se va juca pe “Steaua”. Finala EURO U21 2023 a fost primită de Georgia şi se va disputa pe “Batumi Stadium”.

ADVERTISEMENT

Otopeni, gazda Campionatelor Europene de înot în bazin scurt. Noi şanse pentru medalii

După ce a fost gazda Campionatelor Europene de nataţie şi sărituri în apă pentru juniori, în vara lui 2022, Complex Sportiv de Natație Otopeni va fi din nou în centrul atenţiei, în 2023. De această dată, România va fi gazda Campionatelor Europene de înot în bazin scurt, competiţie programată în decembrie 2023.

Va fi şansa perfectă pentru ca David Popovici să-şi mai adauge câteva medalii în palmaresul impresionant. În plus, Vlad Stancu, dublu campion european la juniori, ar putea, cu această ocazie, să facă pasul spre competiţiile de seniori, iar publicul să-i fie aproape.

ADVERTISEMENT
  • 9 medalii a obţinut România la Campionatele Europene de nataţie pentru juniori din 2022 (5 de aur şi 4 de argint)

Campionatul European de volei pe plajă U22 a ajuns la Timişoara

Timişoara va fi, în 2023, Capitala Europeană a Culturii, iar, pentru patru zile, va fi şi gazda Campionatului European de volei pe plajă U22. Competiţia va fi organizată în perioada 26-29 iulie, în Complexul Sportiv al CSM Timişoara.

ADVERTISEMENT

Este pentru prima oară când România va găzdui o competiţie continentală la volei pe plajă. De-a lungul timpului, ţara noastră a câştigat o singură medalie la Europeanul de volei pe plajă U22. În 2017, la Baden (Austria), Beata Vaida și Adriana Matei obţineau argintul.

Clujul a ratat Campionatul European de atletism U20

Iniţial, între 6 şi 9 iulie 2023, la Cluj, trebuia să fie organizat Campionatul European de atletism U20. La competiţie ar fi urmat să participe sportivi din 48 de ţări în cadrul a 44 de probe. Din cauza situaţiei precare în care se află pista de atletism de pe “Cluj Arena”, Europeanul a fost mutat la Ierusalim.

ADVERTISEMENT