News

Ce condiții ar putea să aibă Elena Udrea în închisoare. Televizor sau cameră individuală pentru fostul ministru. ”Va fi un deținut aparte”

S-a aflat cum ar putea sta Elena Udrea în închisoare, mai exact, la Penitenciarul Târgșor. Aici urmează a fi adusă după Paște, odată ce judecătorii bulgari au hotărât extrădarea ei în România.
20.04.2022 | 21:17
Ce conditii ar putea sa aiba Elena Udrea in inchisoare Televizor sau camera individuala pentru fostul ministru Va fi un detinut aparte
Condițiile de care se poate bucura Elena Udrea în închisoare. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Elena Udrea urmează a fi extrădată din Bulgaria în România, după Paști. Fostul ministru al turismului va fi închis la Penitenciarul Tîrgșor, unde a mai stat și la primul mandat de arestare. Aici, i se vor asigura toate condițiile de care are nevoie.

Ce facilități poate avea Elena Udrea în închisoare

Având în vedere statutul pe care-l deține, Elena Udrea ar putea avea propria cameră, un televizor după bunul plac și va avea acces la telefon, pentru a-și suna familia. Nu va putea primi un telefon mobil, lucru interzis, de altfel, prin regulament.

ADVERTISEMENT

Liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu, spune că Elena Udrea ”va fi un deținut aparte”, care dacă se va comporta exemplar ar putea ispăși doar două treimi din pedeapsă.

”Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

ADVERTISEMENT

 Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfacuta de televizoru primit, poate primi, in baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducreea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiin infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legatura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere.

ADVERTISEMENT

Ea poate sa sustina orice, dar pot sa va asigur ca Elena Udrea va fi cazata in conditii care sa ii asigure minimum cei 4 metri pătrați, va avea apa calda și dotarile necesare.Va fi un deținut aparte”, a detaliat Cosmin Dorobanțu, la Realitatea PLUS.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de stat după gratii, în dosarul Gala Bute

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată luna aceasta la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Fix în ziua când a primit vestea arestului, fostul ministru a dat să fugă din țară, dar în Bulgaria a fost prinsă și arestată. De acolo, urmează a fi extrădată.

ADVERTISEMENT

Între timp, iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a postat un mesaj pe rețelele de socializare, după ce s-a văzut cu Elena Udrea, în arestul din Bulgaria. Mesajul conține gândurile fostului ministru:

”Va multumesc tuturor celor care ati inteles ca sunt arestata ilegal, cu incalcarea Constitutiei Romaniei si a Deciziei CJUE, deopotriva! Va multumesc tuturor celor care ma sustineti direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimati in mod public.

Este nu doar cauza mea, ci si cauza apararii Constitutiei.Implicarea voastra imi da putere sa trec peste acest greu moment si imi da speranta ca nedreptatea si nelegalitatea la care sunt supusa, vor lua sfarsit in curand.

Le multumesc tuturor celor care se roaga pentru mine si fetita mea, un copil care trece prin drama de a fi lasata fara mama pt a doua oara! Pe cand avea doar 12 zile, m-au luat de langa ea timp de 3 luni… cand avea cea mai mare nevoie de mine, si care acum intelege ca mama ei nu mai este acasa, desi i-am promis ca vom fi de Paste impreuna!Va intorc gandurile bune si ma rog la randul meu, ca nicio mama sa nu treaca prin momentele grele prin care trec in acest moment!”, a fost mesajul Elenei Udrea, transmis prin intermediul partenerului ei de viață, alături de care are o fetiță.

ADVERTISEMENT