Life

Ce conține, de fapt, borșul de la Olympia. Foarte multe gospodine îl preferă în ciorbă

Ce are în compoziție borșul de la Olympia. Un număr destul de mare de gospodine din România îl folosesc atunci când fac ciorbă.
14.01.2024 | 08:30
Ce contine de fapt borsul de la Olympia Foarte multe gospodine il prefera in ciorba
Ce conține, de fapt, renumitul borș de la Olympia. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce conține, de fapt, boșul de la Olympia. Foarte multe gospodine îl folosesc atunci când fac diferite ciorbe, fără să știe ce efecte poate avea acest produs asupra organismului uman.

Ce conține borșul de la Olympia

Când vine vorba despre rețetele de ciorbă, multe dintre acestea au în lista de ingrediente borșul, pe care și străinii îl iubesc. Acesta este folosit pentru a acri mâncarea și oferă un gust deosebit, însă puțini știu ce conține.

ADVERTISEMENT

Adevărul este că atâta timp cât este preparat în mod tradițional, acest produs poate avea efecte terapeutice asupra organismului. Căci, borșul este un produs natural obținut prin fermentarea tărâței.

Astfel că, în conținutul său se găsesc mai multe minerale, complexul de vitamine B, betacaroten, minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. Iar când vine vorba despre borșul Olympia, unul dintre cele mai folosite în România, este bine de știut că acesta este obținut după rețeta clasică moldovenească.

ADVERTISEMENT

Produsul păstrează toate elementele nutriente, dar oferă și gustul autentic al ciorbelor făcute de bunica în copilărie. De altfel, pe lângă faptul că te duce înapoi în timp, borșul este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele, dar și un protector al colonului.

De asemena, borșul Olympia poate fi folosit nu numai la mâncare, dar acesta combate și simptomele intoxicației cu alcool, printre care ameţeala, durerea de cap, tremuratul membrelor, senzaţia de vomă, stările de slăbiciune, notează romanialibera.ro.

ADVERTISEMENT

Ce ingrediente are celebrul borș

Mai exact, borșul de Olympia este obținut din apă, tărâțe de grâu și făină de malț. Iar din punct de vedere al alergenilor, produsul conține gluten, astfel că nu este recomandat celor care au intoleranță.

De menționat este că o sticlă de 1 litru de borș Olympia costă 4,29 de lei la Mega Image și după deschidere se recomandă păstrarea la rece, maxim 4-8 grade Celsius, timp de cel mult trei zile.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere nutrițional, conține grăsimi în proporție de mai puțin 0.1 grame pentru 100 de ml, glucide:m 0,8 grame pentru 100 de ml, proteine: mai puțin de 0.3 grame pentru 100 ml. Pentru aceeași cantitate, valoarea energetică este de 3 kcal.

ADVERTISEMENT